June 22, 2021

Kokki soitti, kokki tai baarimikko … he ovat päättäneet poistua hotelli- ja ravintola-alalta

Kun heidän entiset kollegansa valmistautuvat jatkamaan työtä, Christophe Couvreur, Laure Haussard, Laura Termens ja Damien Bascoul pitävät mielessä tulevaa ammattiaan: pandemian aiheuttama työvuoro on osoitus heidän kokemistaan ​​pettymyksistä. alueella.

  • “Olen saavuttanut kylläisyyden”

Christophe Couvreur, 48 vuotias, Versailles (Yvelines). Viimeinen tehtävä: kokki yhteisruokailussa, yliopistossa.

”Aloitin ammatissa 17-vuotiaana CAP-keittiön kanssa. 48-vuotiaana ansioluetteloni oli useita sivuja pitkä. Jotkut työnantajat eivät ymmärrä tätä vuorottelua. Tärkein tekijä on työn arvostamisen ja tyydytyksen puute. Ei ole enää pientä muistiinpanoa, joka menee hyvin, kun liike kääntyy, ei kiitos. Ei enää ilmastointia monissa keittiöissä, joissa on 45 astetta kesällä ja joissa ihmiset työskentelevät joskus, etenkin Pariisissa, taskussa.

Ammatin tappavat ovat raja-ajat. Saat työntekijän tulemaan aamusta iltaan muutaman tunnin tauon jälkeen iltapäivällä, mutta Pariisissa useimmat heistä elävät liian kaukana palatakseen kotiin. Joten he viettävät rahaa jonkin verran taskussaan ja menevät viettämään sen baarissa – monet viettävät huumeita, kannabista, kokkien alkoholijuomia tai kokaiinia huonepalvelua varten.

Ainoat ihmiset, jotka hyväksyvät nämä ehdot, ovat pakistanilaisia ​​tai srilankalaisia ​​tai harjoittelijoita ja oppisopimuskoulutuksessa olevia. Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana suurin osa kokeneista kokkeista on mennyt ulkomaille tai mennyt yhteisruokailuun, jossa on 35 tuntia ja molemmat. Se oli minun vaihtoehtoni. Sopimukseni päättyi 31. joulukuuta 2020. Pääsin kyllästymispisteeseen. Yhteisöruokailu koostuu lähinnä laatikoiden avaamisesta ja tiimin hallinnasta. Se on lopullinen ruokateos. Uudelleenkoulutukseni ei ole vielä tapahtunut, mutta en ole syyskuussa syyskuussa keittiössä. “

Laure Haussard, 30 vuotias, Caen. Viimeinen asema: pääkokki gourmet-ravintolassa.

Laure Haussard, Caen (Calvados), 5. kesäkuuta 2021.

”Sommellerie-erikoisuuden jälkeen olin pääkokki useissa suurissa ravintoloissa, Reimsissä ja Normandiassa. Gastronomisella palvelulla on paljon yhteistä armeijan kanssa. Emme kiistä mitään, mikä tahansa keskustelu on mahdotonta. Jos puhut ääneen, sinusta tulee syrjäytetty. Puhumme paljon ryhmähenkestä ravintolaliiketoiminnassa, mutta sitä ei ole olemassa. Työnantajien ihmissuhdepolitiikka on arkaaista. He eivät ole päivittäneet. Kun työskentelin kouluttajana ravintola-alalla, huomasin, että työympäristö voi olla erilainen.

Sinulla on 60,43% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

pop-sivustolle