June 22, 2021

köyhät ja kehitysmaat jäljessä

Maailmanpankki on huolissaan kasvusta “Keskittynyt muutamaan suureen talouteen samalla kun kehitys- ja nousevat maat ovat jäljessä”. Washingtonissa toimiva laitos odottaa tiistaina 8. kesäkuuta julkaistussa ennusteessaan 5,6 prosentin kasvua vuoteen 2021 mennessä, mikä on korkeinta viimeisten 80 vuoden aikana, mutta jakautunut epätasaisesti planeetalle. Hänen laskelmiensa mukaan yhdeksän kymmenestä rikkaasta maasta on palauttanut pandemiaa edeltävän aktiivisuustasonsa vuoteen 2022 mennessä, kun taas kahdelle kolmasosalle köyhistä ja kehitysmaista elpyminen on hitaampaa ja pidempää.

Pelkästään Kiina ja Yhdysvallat keskittävät puolet maailman kasvusta, kun taas matalapalkkaisissa maissa se on nolla. BKT: n kasvu on nopeinta vuonna 2021 (7,7%) Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueella Kiinan suorituskyvyn ansiosta, jota seuraavat Latinalaisen Amerikan ja Karibian maat (+ 5,2%), pakan takaosassa Saharan eteläpuolinen Afrikka (2,8%), sitten Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka (2,4%). Elpyminen vähiten kehittyneissä valtioissa on vaikeampaa, koska niillä ei ole samoja budjettivaroja talouden tukemiseen ja heillä on rokotepulaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Maailmanpankki asettaa rokotuskampanjoiden onnistumisen elpymisen ehdoksi

“Kahden nopeuden pandemia”

« Globaalia näkymää leimaa suuri epävarmuus ja useiden riskien olemassaolo ” lisää Maailmanpankki, joka varoittaa Covid-19-epidemian mahdollisesta elpymisestä vastustuskykyisempien, virulenttimpien ja tappavampien muunnosten ilmaantumisen myötä. 1On Kesäkuussa Maailmanpankki, Maailman terveysjärjestö (WHO), Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Maailman kauppajärjestö (WTO) kehottivat kansainvälistä yhteisöä mobilisoimaan 50 miljardia dollaria (41 miljardia euroa) rokotusvauhdin lisäämiseksi ja siten vähentää infektioiden ja kuolemien määrää, mikä “Nopeuttaa talouden elpymistä ja tuottaa noin 9 biljoonan dollarin lisätuotantoa maailmanlaajuisesti vuoteen 2025 mennessä ”. Suuret monenväliset instituutiot varoittavat kahden nopeuden pandemian kehittyminen Tämä lisää maiden välisiä taloudellisia eroja entisestään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Uusi kansainvälinen sitoutuminen rokotteiden tasapuolisuuteen ja pandemian voittamiseen”

Toinen Maailmanpankin huolenaihe: ” Korkea velkataso, joka tekee rahoitusjärjestelmästä haavoittuvan korkojen äkilliselle nousulle, mikä voi johtua korkeammasta käsityksestä riskeistä, inflaatiosta tai odotuksista nopeammasta rahan kiristymisestä. »

Sinulla on luettavissa 29,51% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voisit kokeilla näitä