June 22, 2021

Pariisissa baari- ja ravintolaterassien viidakossa

Terassi, joka on edelleen harva keskellä iltapäivää, leviää kuin pitkä käärme viisitoista metriä jalkakäytävää pitkin, valuu tielle, kääntyy kahvilan kulman ympäri ulottumaan pieneen umpikujaan, kulkee jälleen jalkakäytävällä käänny vastakkaiseen suuntaan, ennen kuin päätät viisitoista metriä edelleen, suojatie toiselle puolelle. ”Pöytien lukumäärä? En laskenut, myöntää tämän baarin omistaja 20e Pariisin kaupunginosa, jonka terassi ulottuu niin pitkälle kuin silmä näkee, vesialkoholigeelillä ja yhden metrin etäisyydellä pöydistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Elämme jälleen! »: Terassilla, elokuvateatterilla, museoissa tai uima-altaissa löydetään uudelleen löydetyn vapauden euforia

Siitä lähtien kun baareja ja ravintoloita avattiin uudelleen 19. toukokuuta, niihin on sovellettu terveyskäytäntöä, joka vaatii pöytien korkeintaan kuudelle hengelle ja ulottuman, joka on rajoitettu 50 prosenttiin terassin kapasiteetista. 9. kesäkuuta he voivat avata terassit 100%: n kapasiteetista ja huoneet 50%: iin, ennen kuin he voivat majoittua ilman rajoituksia tai vieraita 30. kesäkuuta kohti olevaa pöytää kohti. Kun ulkonaliikkumiskielto kulkee klo 23.00 Keskiviikkona Pariisin kaupunginjohtajan maanantaina 7. kesäkuuta ilmoittaman esittely- ja terassireformin jatkaman lyhytaikaisen terassin on suljettava klo 22.00. Mutta jo ennen purkamisen toisen vaiheen havainto on selvä: monet terassit ovat täynnä, ja ravintoloitsijat kamppailevat terveyssääntöjen noudattamisesta.

“Näetkö fyysisen etäisyyden, vai mitä?” “ Tiskinsä takana Lucie (etunimet on muutettu) pyörittää silmiään. Kun hän avasi baarin ovet uudelleen klo 20e kaupunginosassa nuori pomo teki parhaansa, ettei hän joutunut pulaan poliisin tai asukkaiden kanssa: hän pidensi terassiaan vain viidellä tai kuudella pöydällä vastakkaisella jalkakäytävällä. Mutta silti hän tuntee asiakkaiden innostuksen hukkua: ”He tulevat kuuden hengen ryhmissä ja haluavat sitten tuoda takaisin yhden tai kaksi ystävää. Jos erotamme pöydät, ne lopulta tuovat ne lähemmäksi toisiaan.

“Etäisyys, ihmiset eivät välitä”

Klo 21.00 asiakkaat ovat vasta alkaneet rentoutua ja heitä on pyydettävä nousemaan: “He kysyvät, miksi olemme sulkemassa, jos he voivat pysyä … Se aiheuttaa jännitteitä turhaan, se on hyvin turhauttavaa”, huokaa nuori nainen. “Se on outoa, eikö olekin?” hän sanoo kollegalleen, joka tarjoilee tuopin. Meistä tuntuu, että meille voidaan määrätä sakko milloin tahansa työstämme. “

Sinulla on 57,75% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

internet