June 22, 2021

Peugeot syytettiin puolestaan ​​Ranskassa

Renaultin ja Volkswagenin jälkeen Peugeotia syytettiin myös Ranskassa vanhempien sukupolvien dieselmoottoreiden pilaantumisen torjuntaa koskevissa petoksissa, ranskalaisen valmistajan emoyhtiö Stellantis ilmoitti keskiviikkoiltana.

“Tutkivat tuomarit syyttivät tänään Stellantis NV: n kokonaan omistamaa tytäryhtiötä Automobiles Peugeot SA: ta syytöksistä Ranskassa vuosina 2009 ja 2015 tapahtuneista Euro 5 -dieselmoottoreiden myynnistä.”, ryhmä sanoi lausunnossaan.

Oikeudellinen lähde vahvisti keskiviikkona Peugeot’n päämiehen syytteen “Ihmisten tai eläinten terveyttä vaarantava petos”.

Lue myös “Dieselgate”: Renault syytettiin petoksesta

“Kaksi muuta Stellantis-tytäryhtiötä, Automobiles Citroën SA ja FCA Italy SpA., Tutkivat tuomarit kuulevat vastaavasti 10. kesäkuuta ja heinäkuussa saman oikeudellisen tutkimuksen yhteydessä.”, ilmoitti myös Stellantis-ryhmän.

Peugeot joutui maksamaan a “Bond” 10 miljoonaa euroa, sisältäen 8 miljoonaa euroa mahdollisten vahinkojen ja sakkojen maksamiseen sekä 30 miljoonan euron pankkitakauksen antamiseen ensimmäisestä vaatimuksesta “Korvaamaan vahingot”, yksityiskohtainen yritys.

Jopa 5 miljardia euroa sakkoja

Peugeot on “Tämän toimenpiteen säännönmukaisuuden ja riitauttamisen suositeltavuuden arvioinnissa”, varoitti Stellantisia lehdistötiedotteessaan.

“Tytäryhtiömme uskovat vakaasti, että niiden päästöjenrajoitusjärjestelmät täyttävät kaikki tuolloin sovellettavat vaatimukset ja täyttävät ne edelleen tänään, ja he odottavat mahdollisuutta osoittaa se”, sanoi ryhmä.

Kilpailun, kulutuksen ja petosten torjunnan pääosaston DGCCRF: n raportissa, joka lähetettiin tuomioistuimille helmikuussa 2017, “Maailmanlaajuinen strategia vilpillisten moottoreiden valmistamiseksi, sitten niiden markkinoimiseksi”.

Tutkijoiden mukaan noin 1,9 miljoonaa Euro5-sukupolven dieselajoneuvoa (voimassa vuoteen 2015 asti), “Kenen moottori toimii petollisten strategioiden mukaisesti”, myi PSA (Peugeot-Citroën) syyskuun 2009 ja syyskuun 2015 välillä Ranskassa.

Havaittujen rikkomusten vuoksi DGCCRF arvioi yritykselle maksettavan sakon enimmäismääräksi 5 miljardia euroa. Valtava summa, kuitenkin neljä kertaa pienempi kuin enimmäissakko, 19,7 miljardia euroa, arvioi DGCCRF tällä kertaa Volkswagenille.

Lue myös “Dieselgate”: Volkswagen puolestaan ​​syytetään Ranskassa petoksesta

Maailma AFP: n kanssa

upea viesti lukea