June 22, 2021

Ravintolan omistajat ovat huolissaan henkilöstön puutteesta huoneiden avaamiseksi uudelleen 9. kesäkuuta lähtien

Keskiviikkona 9. kesäkuuta La Coupole -brasserie, Pariisin Montparnassen kaupunginosan tunnus, nostaa verhon eikä laske sitä ennen kello 23, uusi ulkonaliikkumiskielto. Kauan odotettu hetki sen vakituisille henkilöille, jotka haluavat palata suureen art deco -huoneeseen seitsemän kuukauden lepotilan jälkeen. Koskaan nähnyt. Vastapäätä, La Rotonde, puhe, jonka teki tunnetuksi Emmanuel Macron, joka juhli siellä menestystään presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, on jo toivottanut asiakkaat tervetulleeksi 19. toukokuuta lähtien.

Tänä päivänä aloitettiin baarien ja ravintoloiden uudelleen avaamisen ensimmäinen vaihe. Mutta olosuhteissa. Kuluttajat saivat istua vain terassilla, ulottuma rajoitettiin 50 prosenttiin ja ulkonaliikkumiskielto asetettiin klo 21 Tiukat rajoitukset, jotka ovat saaneet laitosten omistajat suunnittelemaan uudelleenkäynnistysohjelman “A la carte”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Jos erotamme pöydät toisistaan, ne lopulta tuovat ne lähemmäksi toisiaan …”: Pariisissa, baarien ja ravintoloiden viidakossa

Ja erityisen hitaasti. “Normaalisti sulkeutumisaika on touko- ja kesäkuussa, mutta kunnioittaen saamamme apua avasimme ravintolan keskipäivällä 19. toukokuuta alkaen. Ei illalla, koska kanssamme on heti kylmä ”, kerro Placidalle ja François Willille, La Chaumière -ravintolan omistajille, Font-Romeussa Pyrénées-Orientalesissa, joka tunnetaan katalonialaisista erikoisuuksistaan.

Asiakkaat ryntäävät juhlimaan tätä terveysrajoitusten lieventämistä. Liian iloinen palatessasi kahvia, aperitiiveja tai ateriataukoa terassilla. “Mietimme, tulisiko monia ihmisiä, jotka olivat voineet mennä läheiseen Espanjaan, jossa ravintolat olivat auki. Meni hyvin, he halusivat löytää meidät. Siellä oli puomi, vaikka näemme nyt laskun “, he selittävät.

“Asiakkaat olivat siellä”

Ei ole yllättävää, että baarit ja brasseriet, joissa on suuret hyvin sijoitetut terassit, olivat tämän ensimmäisen vaiheen suurimmat voittajat. Tungosta pariisilaiset terassit ovat todistaneet sen. Vaikka sää on joskus ollut spoileri. – Asiakkaat olivat paikalla, mutta laitosten oli joskus suljettava säähavaintojen mukaan, on sääli. Satoi hyvin säännöllisesti ”, toteaa ravintolaketjun Au-toimiston omistaja Charles Dorémus, joka on läsnä koko maassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Elämme jälleen! »: Terassilla, elokuvateatterilla, museoissa tai uima-altaissa löydetään uudelleen löydetyn vapauden euforia

”Meille ravintoloitsijoille todellinen alku tapahtuu 9. kesäkuuta asiakkaiden vastaanoton ollessa ruokasalissa. Ne, joilla oli terassia hiukan sitä vähän odottaessaan ”, sanoo Hubert Jan, Hospitality Industry Trades Unionin (UMIH) ateriapalvelualan puheenjohtaja. Aluksi hän avasi vain toimistonsa Chez Hubertin baarin Fouesnantissa Finistèressä uudistaakseen yhteyden asiakkaisiinsa. Mutta hän päätti ennakoida hieman kesäkuun 9. päivän loppua.

Sinulla on 63,56% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

koti