June 24, 2021

Volkswagen puolestaan ​​syytettiin Ranskassa petoksesta

Päivä sen jälkeen, kun Renault ilmoitti syytteestään, Volkswagen vahvisti myös keskiviikkona 9. kesäkuuta syytteensä Ranskassa 6. toukokuuta “Petos” vanhempien sukupolvien dieselmoottoreiden pilaantumisen torjuntaa koskevissa petoksissa.

Saksalainen autojätti, joka kilpailee “Kaikki ennakkoluulot” ranskalaisille kuluttajille, ilmoitti keskiviikkolehdistötiedotteessaan vaikutuksestaan ​​tähän voimakkaaseen “dieselgate” -skandaaliin, mikä vahvistaa Euroopasta saadut tiedot 1.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Renault tarttui “dieselgaten” haamuihin

Oikeuslähde vahvisti myös Agence France-Presse (AFP): lle syytteen Volkswagenille 6. toukokuuta “Petos ihmisten tai eläinten terveyttä vaarantavan hyödykkeen merkittävistä ominaisuuksista”. Tämän oikeudellisen lähteen mukaan Volkswagen on sijoitettu “Oikeudellisessa valvonnassa, velvoite asettaa 10 miljoonan euron vakuus ja velvoite antaa vakuus pankkitakauksen muodossa 60 miljoonaa euroa”.

Autoryhmä kilpailee

Volkswagen myönsi syksyllä 2015, että se oli varustanut 11 miljoonaa dieselautoaan ohjelmistolla, joka pystyy peittämään päästöt, jotka joskus ylittävät 40 kertaa sallitut normit. Tätä skandaalia koskevia tutkimuksia on pitkään hidastanut oikeudellinen taistelu Euroopan unionin tuomioistuimessa, joka lopulta vahvisti Volkswagenin ohjelmistojen laittomuuden vuoden 2020 lopussa.

“Menettely Volkswagen AG: tä vastaan ​​saatettiin päätökseen Saksassa vuonna 2018 maksamalla miljardin euron sakko väitetyistä identtisistä tosiseikoista, mukaan lukien Ranskassa markkinoidut ajoneuvot”, kertoi yritys asianajajansa Nicolas Huc-Morelin AFP: lle lähettämässä lehdistötiedotteessa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Volkswagenissa sovittu sopimus sivun kääntämisestä” Dieselgate “-sivulle

“Volkswagen AG: n osalta ranskalaisten tuomioistuinten tutkimat tosiseikat sisältyvät ja ovat identtisiä Saksassa jo päätettyjen tosiseikkojen kanssa, mutta tutkintatuomarit kertoivat meille, että heidän mukaansa tutkimuksia oli tarpeen jatkaa ennen lopullista päätöstä aiheesta”, määritelty Me Huc-Morel AFP: lle.

Yhtiö on jo kiistänyt tämän tuomareiden analyysin Pariisin hovioikeuden tutkintakammiossa. Hänen vetoomuksensa odottaa tutkimista.

Dieselgate, joka on aiheuttanut oikeustoimia monissa maissa, on jo maksanut Volkswagenille 30 miljardia euroa, lähinnä Yhdysvalloissa, jossa saksalainen ryhmä tunnusti syyllisyyden petoksiin vuonna 2017.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Dieselgate”: Volkswagenin on maksettava korvaus saksalaisille asiakkailleen

Maailma AFP: n kanssa

pop-sivustolle