June 24, 2021

“Vuoden 2020 INPI-sijoitus vahvistaa liikenteen dominoinnin, johtava auto”

LYritysten jättämät patenttihakemukset kertovat enemmän kuin mikään muu indikaattori heidän valinnoistaan ​​ja tutkimus- ja kehitystoiminnastaan. Perustuu rekisteröityihin talletuksiin 1On Heinäkuusta 2018 30. kesäkuuta 2019 tiistaina 8. kesäkuuta julkaistu INPI: n (National Institute of Industrial Property, INPI) vuoden 2020 sijoitus vahvistaa edellisen vuoden huipputrionon. Fiat-Chrysleriin sulautumisensa jälkeen Stellantisista tuli PSA, joka on etusijalla Safranin (lentokoneiden moottorit) ja Valeon (autoteollisuuden toimittaja) edellä.

Se vahvistaa liikenteen dominoinnin – johtava auto – jos lisäämme Renault viidenneksi Airbus (7e), Michelin (8e) ja Faurecia (10e). Ja huoli ympäristöystävällisemmästä liikkuvuudesta. Suuri määrä patentteja liittyy itse asiassa kasvihuonekaasupäästöjen (sähkö-, hybridi-, vety-, polttokennot) vähentämiseen, mutta myös ajoneuvojen turvallisuuden parantamiseen ja toiminnan helpottamiseen. Tai ilmailussa uusille moottoreille, vaihtoehtoisille polttoaineille ja kevyemmille materiaaleille. Nämä valinnat ovat tervetulleita, koska liikenne muodostaa neljänneksen CO-päästöistä2, energian takana.

Suvereniteettikysymys

Raportin toinen iso oppitunti on julkisen tutkimuksen edistyminen: 50 parhaan joukossa on 13 tutkimus- ja korkeakoululaitosta (verrattuna 10: een vuonna 2019), erityisesti Commissariat à l’énergie atomique ja CNRS, jotka pitävät 4e ja 6e ja IFP Energies nouvelles (15e). Se on “Rohkaiseva tosiasia”, INPI: n mukaan, joka käynnisti “Alliance PI” -ohjelman viime vuonna “Julkisten ja yksityisten suhteiden ylläpitäminen” ja “Turvaa tutkimuksensa tulokset”. Yhdessä Patten lain edistymisen kanssa, joka on vahvistanut patenttien uskottavuutta ja pätevyyttä, se tulee olemaan “Helpottaa lukuisten ranskalaisten innovaatioiden syntymistä”, toivoo INPI: n pääjohtaja Pascal Faure.

Ranskassa, joka on patenttien lukumäärän viides maa (Yhdysvaltojen, Saksan, Japanin ja Kiinan takana), pk-yritysten ja keskisuurten yritysten (keskisuurten yritysten) on suojeltava paremmin innovaatioitaan hakemalla tavaramerkkejä ja patentteja, kuten GTT, Devialet tai Soitec. Monikansallisten yritysten on myös aseistettava paremmin. Innovaatiot edellyttävät investointeja, kasvua ja työpaikkoja. Ne aiheuttavat myös pitkiä oikeudellisia riitoja, kuten Applen ja Samsungin välillä seitsemän vuoden ajan älypuhelimesta. Keksintöjen puolustaminen on kysymys itsemääräämisoikeudesta, yksi ase muiden joukossa nyt raivostuvassa teknologiasodassa.

Vierailla Website