June 22, 2021

Yhdysvaltain senaatti äänestää teollisuuspoliittisesta suunnitelmasta Kiinan vastustamiseksi

Jos on yksi aihe, jolla on yksimielisyys Washingtonissa, se on kilpailu Kiinan kanssa. Yhdysvaltain senaatti äänesti tiistaina 8. kesäkuuta 68 äänten enemmistöllä 32: ta vastaan ​​melkein 250 miljardin dollarin (205 miljardin euron) investointisuunnitelman Kiinan vallan nousun kohtaamiseksi. Donald Trumpin toimikausi ja Kiinan presidentti Xi Jinpingin autoritaarinen muutos ovat voittaneet republikaanien perinteisen haluttomuuden valtion puuttumiseen tekniikkaan ja teollisuuteen.

Suunnitelmassa, jota koskee 2400 sivun lainsäädäntö, säädetään erityisesti puolijohdeteollisuuden tuesta 52 miljardin dollarin arvosta. Alan historiallinen mestari Intel on jäänyt jälkeen strategisella alueella, ja Yhdysvallat on nyt riippuvainen Taiwanissa ja Etelä-Koreassa sijaitsevista tehtaista. Amerikkalaiset haluavat jälleen tuottaa hienostuneimpia mikroprosessoreita alueellaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tekoäly: “Kiina aikoo luottaa tähän tekniikkaan riistääkseen amerikkalaiset asemastaan ​​vuoteen 2049 mennessä”

Projektin tarkoituksena on myös rahoittaa National Science Foundation -säätiötä auttaakseen Yhdysvaltoja tekoälyssä – alalla, jolla Peking on ottanut johtoaseman. Yksi säännös sisältää kiellon ladata kiinalaisia ​​sovelluksia, kuten TikTok, liittohallituksen puhelimiin. Nuorten suosiman sovelluksen epäillään jakavan tietoja Kiinan kommunistisen puolueen kanssa. IBM: n pomo Arvind Krishna kiitti toimenpidettä: “Tämä on visionäärinen lainsäädäntö, joka kannustaa sellaista julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuutta, joka on antanut ihmiskunnan mennä kuuhun. ”

“Voita XXIe vuosisata

Yhdysvallat kuntouttaa näin teollisuuspolitiikan käsitettä, ja liittovaltio harkitsee olevansa kykenevä valitsemaan suosittavat alat ja yritykset. Kiinan vastaisista kannanotoista tunnettu New Yorkin demokraattisen johtajan senaattori Chuck Schumer tiivisti tapauksen New York Times: ”Teollisuuspolitiikka tarkoittaa, että aiomme valita Fordin ja antaa heille varat. “ Amerikkalaiset jättivät huomiotta liberaalit näkökantansa ja katsoivat, että Peking tuki massiivisesti teollisuuden mestareita kuten Huawei ja että ero siviili- ja armeijan välillä oli enemmän kuin hieno. Projekti on hyvin lähellä Made in China 2025 -ohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä Kiinasta johtava tulevaisuuden avainteknologia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Avaruuden valloitus, supertietokone … Kiina, tieteellinen jättiläinen, joka käynnistettiin täydellä nopeudella

Presidentti Joe Biden, joka jatkaa edeltäjänsä “Amerikka ensin” -politiikkaa, tervehti lausunnossaan senaatin äänestystä: ”Kilpailemme voittaaksemme XXIe vuosisadalla, ja aloitus on kuulostanut. Kun muut maat jatkavat investointeja omaan tutkimus- ja kehitystoimintaansa, emme voi vaarantua. Amerikan on säilytettävä asemansa maan innovatiivisimpana ja tuottavimpana kansana “, Biden kirjoitti ja lisäsi, että hän heitti “ seuraavan sukupolven amerikkalaisten työpaikkojen perusta ja amerikkalaisen johtajuuden teollisuus- ja teknologia-asioissa ”.

Sinulla on 11,37% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue lisää täältä