June 24, 2021

Bio-Radin työntekijöiden keskuudessa vaikutelma “valtavasta sotkusta”

”Emme vieläkään ymmärrä. “ Neljä kuukautta ilmoituksen jälkeen “Julma” Bio-Radin työntekijöiden on edelleen vaikea uskoa, että heidän tehtaansa suljettiin Roannessa (Loire) ja Schiltigheim (Bas-Rhin) ja muutettiin vuonna 2022 Singaporeen. Tämä asiantuntija immunohematologian ja diabeteksen diagnostiikkalaitteiden suunnittelussa ja valmistuksessa ”Oli tilauksia kaikkialla maailmassa. Teimme työmme täydellisesti, kaikki oli hyvin. On kipeä potkia näin. ”, valittaa Thierry Vichot, menetelmäteknikko ja Roanne-alueen sosiaali- ja talouskomitean sihteeri.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: itsetestien liiketoiminta, ei eldorado eikä mirage

Keskiviikkona 9. kesäkuuta tämä entinen talon jäsen, jonka Noviloire palkkasi yli kolmekymmentä vuotta sitten – ennen kuin yritys myytiin Diamedille, jonka sitten amerikkalainen biotekniikkaryhmä Bio-Rad osti vuonna 2007, tuli lähes 70 muun kanssa. työntekijät, ilmaista vihansa yrityksen ranskalaisen pääkonttorin edessä Marne-la-Coquettessa (Hauts-de-Seine). “Olemme eronneet, kaksi paikkaa suljetaan, mutta haluamme yksinkertaisesti saada kunnolliset alkuolosuhteet », kertoo teknikko Christian Berry.

230 työntekijää (116 Roannessa ja 114 Schiltigheimissa) vaativat etenkin anteliaisempaa taloudellista korvausta, “Kasvavan ryhmän huipulla, jonka liikevaihto on 2,5 miljardia dollaria”, varastoi Franck Gaudier, varapäällikkö, sekä varhaisen poistumisjärjestelmän toteuttamisen. Muutama päivä ennen 15. kesäkuuta pidettävien neuvottelujen päättymistä vuoropuhelu on kuitenkin joistakin huolimatta kireää “Pieni edistysaskel” eroraha.

“Pysy kilpailukykyisenä”

“Ehdotuksemme ovat kuitenkin kohtuullisia, se on pettymys”, pahoittelee laadunvalvontateknikko Julien Coublét. Toinen pettymys työntekijöille, joka on edelleen järkyttynyt tapasta, jolla he saivat tietää irtisanomisestaan. “He asensivat jättiläisnäyttöjä, kutsuivat meidät ja ilmoittivat esityksessä yrityksen erittäin hyvistä tuloksista ja lomautuksistamme. Kuukausi aiemmin he antoivat meille yrityksen T-paitoja ja kutsuivat meitä sankareiksi työhömme terveyskriisin aikana ”, sanoo yksi heistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Vitemadosen takana oleva tietotietotekniikka Guillaume Rozier

Bio-Rad-ryhmä, joka myös järjestää noin viisikymmentä lomautusta ranskalaisessa päämajassa, selittää puolestaan “Muunna joitain toimintoja pysyäkseen kilpailukykyisinä”. Puhe, joka menee huonosti. ”Tilauskantamme on täynnä, he jopa äskettäin pyysivät meitä tekemään ylitöitä. Mutta he vain näkevät, että ne tuottavat 15% voittoa koneillamme, joissa he ansaitsevat 25% muuttamalla Singaporeen “, analysoi työntekijää.

Sinulla on jäljellä 14,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla tällä sivulla