June 24, 2021

Filatelia ja numismaattisuus: kaksi ennätysmiljööriturnausta

New Yorkin Sotheby’sin hajauttama Weitzman-huutokauppa on pitänyt – melkein – kaikki lupauksensa kahdella maailmanennätyksellä.

Edessä

Amerikan kultakolikosta “Double Eagle” vuodelta 1933 saatiin 18 872 250 dollaria (15 520 miljoonaa euroa) arviolta 10–15 miljoonaa dollaria, ja siitä tuli maailman kallein kolikko.

Käänteinen

Tätä kolikkoa, jonka arvo oli 20 dollaria – joka edustaa naisen kuvaa, toisella puolella lentävää kotkaa – ei ollut vielä laskettu liikkeeseen sen jälkeen, kun Yhdysvaltain valuutan muuntaminen kullaksi oli päättynyt. kopiot, jotka pakenevat vilpillisesti uudelleenlaadinnasta, ennen kuin ne pääsevät markkinoille.

Lue myös USA: n ja Britannian Guyanan postimerkkien levyhuuto näkyvissä

Myyjä, suutari Stuart Weitzman, oli ostanut sen 7,9 miljoonalla dollarilla vuonna 2002.

“Jenny Inverted”, huutokauppasi 4 miljoonaa euroa 8. kesäkuuta.

Toinen tietue vuoden 1918 neljän amerikkalaisen lentopostimerkin lohkosta, “Jenny käänteinen” (“Jenny käänteinen”), kuvaa Curtiss Jenny JN-4 -tasolevyä, leima, jonka keskiosa on painettu vahingossa ylösalaisin.

Hintana oli 8. kesäkuuta myyntiin tullut neljän yksikön lohko: 4,86 ​​miljoonaa dollaria, kun taas vastaavat yksiköt olivat laskeneet 1,74 miljoonaa dollaria vuonna 2019 ja 2,970 miljoonaa dollaria vuonna 2005, kun taas yksikön leima kirjattiin vuonna 2007 977500 dollaria Siegerillä. Mikä tekee virheen kalliiksi!

1 sentin magenta Britannian Guyanasta (1856), 6,83 miljoonaa euroa, Sotheby'sissa 8. kesäkuuta, joka on edelleen maailman kallein leima.

Ainoa – suhteellinen – pettymys syntyy Britannian Guyanan leimasta vuodelta 1856 (“British Guiana One-Cent Magenta”), jonka arvioidaan olevan 10-15 miljoonaa dollaria, ja joka saavutti “vain” 8,307 miljoonaa dollaria, kun edellinen kauppa vuonna 2014 , Sothebyssa, oli antanut sen tulla maailman kalleimmaksi postimerkiksi (jota se kuitenkin on edelleen) 9,4 miljoonalla dollarilla.

Nämä tulokset todistavat, ellei filatelian hyvästä terveydestä, ainakin keinottelun todellisuudesta…

Katso tätä nyt