June 24, 2021

“Joe Biden jatkaa häpeämättömästi Trumpin kauppa- ja teknologiasotaa”

Muutama tunti ennen Eurooppaan lentämistä, keskiviikkona 9. kesäkuuta, Joe Biden allekirjoitti asetuksen TikTok-alustojen (lyhyiden videoiden jakaminen), WeChat (viestit, verkkomaksut jne.) Ja kahdeksan muun sovelluksen kiellon peruuttamisesta. Donald Trump päätti toimenpiteestä vuonna 2020 – ja tuomioistuimet keskeyttivät sen välittömästi – sillä perusteella, että nämä Kiinan jättiläisten Bytedancen ja Tencentin tytäryhtiöt uhkasivat vaarantaa kansallisen turvallisuuden. Vakoilussyytteet, jotka nämä yritykset ovat aina hylänneet.

Lue myös Joe Biden laajentaa mustaa listaa kiinalaisista yrityksistä, joilta on kielletty Yhdysvaltain sijoitus, Peking vastaa

Tätä ei pidä nähdä enkelinä tai rentoutumisena Pekingin edessä, vaikka se ei olisi edeltänyt edeltäjänsä vaalia ajatusta luovuttaa “Tiktok USA” yhdysvaltalaiselle yritykselle. Virkaan tullessaan herra Biden muistutti, että Kiina on arvojen, kaupan ja teknologian systeeminen vastustaja. Hän antoi hallinnolle myös neljä kuukautta aikaa arvioida, liittyivätkö nämä ohjelmistosovellukset “Voi aiheuttaa hyväksyttävän riskin Yhdysvaltojen ja amerikkalaisten kansalliselle turvallisuudelle”, selitti Valkoinen talo.

Tekoäly

Jos herra Biden kääntää selkänsä herra Trumpin ilmastopolitiikalle, hän käy häpeämättömästi kauppa- ja teknologiasodaa, jonka tulos määrää määräävän voiman 2000-luvulla. Hän on ryhtynyt toimiin maan toimitusketjujen vahvistamiseksi. TikTok- ja WeChat-sovelluksia koskevaa päätöstä edelsi edellisenä päivänä tärkeän tekstin hyväksyminen.

Senaatti äänesti valittujen republikaanien tuella 190 miljardin dollarin (156 miljardin euron) suunnitelman tutkimuksen ja kehityksen tukemiseksi huipputason sektoreilla, kuten puolijohteet (54 miljardia), tekoäly ja kvanttilaskenta, joilla Kiina on kiinni johtavasta taloudellisesta voimasta tai jopa ohitti sen. Huolestuneena Amerikan viivästymisestä näillä arkaluonteisilla ja strategisilla aloilla, herra Biden oli tyytyväinen tekstiin, jonka pitäisi antaa Amerikan “Säilyttää asemansa maailman innovatiivisimpana ja tuottavimpana kansana”.

Lue myös: TikTok, vuoden 2020 aalto

”America First” -nimessä, jota hän ei myöskään kieltänyt, Mr. Biden pitää tiukasti kiinni Trumpin hallinnon Kiinalle ja joskus Euroopalle asettamista uusista tulleista. Kyse ei ole heikentymisestä, vaan “Buy American Act” -lain vahvistamisesta, joka suosii amerikkalaisia ​​yrityksiä, jotka kilpailevat julkisissa sopimuksissa. Eikä myöskään pidä luopua Kiinalle ja laajemmin Aasialle jätetyn käden palauttamisesta niin välttämättömille tavaroille kuin sirut, lääkkeiden vaikuttavat aineet, harvinaiset maametallit tai autoakut. Muutama päivä sitten presidentti laajensi luetteloa kiinalaisista armeijaan liittyvistä yrityksistä, joihin amerikkalaiset eivät saa sijoittaa. Herra Biden kieltää lempinimen joka päivä «Kiina Joe» että vastustaja oli tarttunut häneen hänen oletetusta itsetyytyväisyydestään Keski-valtakuntaa kohtaan.

Katso sivustoa täältä