June 24, 2021

Saksassa CureVac-rokote on myöhässä

Mutta mihin CureVac on kadonnut? Tübingenin (Baden-Würtemberg) biotekniikka oli yksi Saksan suurista toiveista kilpailussa rokotteesta Covid-19: ää vastaan, joka on yksi harvoista hallittavista, kuten BioNtech ja RNA-tekniikan messenger Moderna. Yli kuuden kuukauden kuluttua ensimmäisten rokotusten aloittamisesta CureVacin on sovittava, että se on merkittävästi kilpailun takana: yritys ilmoitti 28. toukokuuta, että sen rokotuskandidaatin terapeuttiset testit “etenevät” määrittelemättä, milloin tulokset saadaan. erittäin lähellä. odotetaan sen tehokkuudesta julkaistaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös BioNTech asettuu saksalaisten apteekkimestarien joukkoon

Saksalainen biotekniikka selittää lehdistötiedotteessaan, että sen ensimmäisen sukupolven rokotehakija on 2/3 kliinisistä tutkimuksista, jotka on tehty 40 000 ihmisen kanssa, joista 25% tulee Euroopasta, muusta Latinalaisesta Amerikasta. Mutta viiden ja puolen kuukauden testauksen jälkeen ei ole vielä julkaistu tilastollisesti merkitsevää tehoanalyysiä. CureVac toteaa yksinkertaisesti, että tuotteen turvallisuus on vahvistettu. Vertailun vuoksi messenger RNA -rokotekniikan kilpailijat Biontech ja Moderna olivat julkaisseet ensimmäiset tehotuloksensa kolmen ja puolen kuukauden terapeuttisten testien jälkeen. Neljästä kuuteen viikkoon myöhemmin he saivat viranomaisilta kiireellisen hyväksynnän valmisteluun.

Helppo säilyttää

CureVacilla oli ilmeisesti enemmän vaikeuksia rekrytoida ehdokasryhmää terapeuttiseen tutkimukseen. Ennen kaikkea sillä on suuri este: Covid-19: n vaihtelu. “Covid-19: n todellisuus on muuttunut merkittävästi tämän vuoden alusta, CureVacin pomo Franz-Werner Haas kertoi yhtiön toukokuun lopun neljännesvuosikatsauksessa. Virukselle on nyt ominaista muunnosten ja uusien viruskantojen huolestuttava leviäminen, jotka ovat melkein eliminoineet alkuperäisen kannan, jota vastaan ​​taistelimme vuonna 2020. “

Tämä spesifisyys vaikuttaa yrityksen tutkimukseen, joka päätti integroida tämän vaihtelevuuden tutkimukseensa sekvensoimalla tutkimuksessa esiintyvät Covid-19 -tapaukset. Sekvensointi analysoi viruksen geneettisen tiedon paljon perusteellisemmalla tavalla kuin tavalliset PCR-testit, mikä mahdollistaa tunnettujen ja vielä tuntemattomien mutaatioiden tunnistamisen. CureVac on ilmoittanut julkaisevansa nämä tiedot yhdessä rokotekandidaatin tehokkuudesta. “Tutkimuksemme on ainoa, joka on sopeutunut näihin muutoksiin”, Herra Haas kertoi päivittäiselle liiketoiminnalle Handelsblatt, toukokuun lopussa. Hän pitää tätä spesifisyyttä etuna, vaikka on olemassa riski, että tulevan rokotteen suoja näkyy vähemmän kuin kilpailun suoja. “Laskemme edelleen tehokkuustutkimuksen päivityksen toisella vuosineljänneksellä, toisin sanoen kesäkuussa,” Herra Haas jatkoi.

Sinulla on 51,22% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry tähän sivustoon