June 22, 2021

Avaruusmatkailu laukaisualustalla

Neljä miljoonaa dollaria eli 3,3 miljoonaa euroa kymmenen minuutin lennosta ja neljä minuuttia ilman painovoimaa. Nyt on aika olla ensimmäinen turisti nousemaan Jeff Bezosin rakettiin, joka nousee tiistaina 20. heinäkuuta. Hinta on jo kaksikymmentä kertaa korkeampi kuin näihin tuleviin matkoihin laskutettu 200 000 dollaria. Ja se ei ole valmis, koska tämä määrä, ensimmäisen huutokaupan tulos, on vain ohjeellinen. Viimeinen huutokauppa järjestetään verkossa lauantaina 12. kesäkuuta.

Onnekas – ja erityisen onnekas – valittu henkilö lähtee uudelleenkäytettävän New Shepard-kantoraketin kanssa. Saavuttuaan 75 kilometrin korkeuden kapseli irtoaa siitä jatkaakseen polkuaan ja ylittäen Karman-linjan, joka merkitsee symbolista pääsyä avaruuteen, 100 kilometrin päässä Maasta. Oppipoika-astronautti on sitten nollapainossa ja tarkkailee muutaman minuutin ajan planeetan ja mustan taivaan kaarevuutta, ennen kuin avaruusalus laskeutuu vapaassa pudotuksessa, kolmen jättiläisen laskuvarjon hidastamana ja laskeutuu Texasin autiomaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Jeff Bezos unelmoi lähettää ihmiskunnan avaruuteen

Siten Blue Origin, Amazonin perustajan 2000-luvun alussa perustama yritys, tarjoaa ensimmäisenä suborbitaalisen lennon. Herra Bezos on muutama kuukausi edellä Virgin Galacticin pomo Richard Bransonia, joka on tienraivaaja tällä alalla, mutta joka vielä testaa SpaceShip 2: ta. Lanseerauksesta ilmoitettiin vuodelle 2008; se tapahtuu vuonna 2022, koska sen raketti-aluksen kehitys, jonka erityinen lentokone vapautti korkeudessa, on hyvin monimutkaista.

“Ehdotusten monimuotoisuus”

Todistuksena hänen luottamuksestaan ​​projektiinsa Jeff Bezos on yksi kolmesta matkustajasta veljensä Markin kanssa, vastaus Richard Bransonille, joka on aina sanonut haluavansa lähteä perheensä kanssa ensimmäisistä lennoista lähtien. Tällöin asiakkaiden on täytettävä aukko Virginilla, joka on 14 vuoden aikana myynyt vähintään 600 lippua, useimmiten tähdille ja miljardööreille.

SpaceX: n perustaja Elon Musk pitää parempana pitkiä ja kauempana olevia matkoja siruhyppelyyn, jotka ovat suborbitaalisia lentoja.

“Nämä matkustajat eivät ole ensimmäisiä turisteja, muistuttaa Jean-Jacques Dordainista, Euroopan avaruusjärjestön entisestä pääjohtajasta, Venäjän Roscosmos-virasto teki vuosina 2001–2009 kannattavan Sojuz-lentonsa kansainväliselle avaruusasemalle [ISS], joka sijaitsee 400 kilometrin päässä maasta, myymällä aluksen kolmas paikka. Uusi tulokas viipyi siellä kahdeksan päivää, kun miehistö vaihtoi. ” Seitsemän ihmistä ei epäröinyt maksaa 30–40 miljoonaa dollaria. “Se oli epifenomeni verrattuna valmisteltavaan”, hän lisää. ”Kysyntä oli olemassa, mutta ei tarjontaa. ” Arvioitu tuolloin tehty tutkimus “50 000: lle ihmisten lukumäärä vuodessa, jotka ovat valmiita maksamaan 200 000 dollaria avaruuslennosta”, kertoo Christophe Bonnal, kansallisen avaruustutkimuskeskuksen kantorakettien osaaja. – Trendin on oltava huomattavan samanlainen tänään, mutta mitä muutoksia ehdotusten monimuotoisuus on. “

Sinulla on 47,08% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä linkki