June 22, 2021

Orangen sisäisen tutkimuksen mukaan ohjelmistovirheen aiheuttama hätänumeroiden vika

Orangen sisäinen tutkimus vahvistaa sen«Un bug» ohjelmisto oli Ranskassa 2. kesäkuuta tapahtuneen kansallisen hätänumeroiden katkoksen alussa, jonka aikana tapahtui vähintään viisi kuolemaa, operaattori ilmoitti perjantaina 11. kesäkuuta.

Tutkimuksen tulosten mukaan 11 800 puhelua eli 11% kaikista hätäpuheluista ei reititetty katkoksen aikana kello 16.45 ja keskiyön välillä. “Tämä toimintahäiriö on seurausta ohjelmiston virheestä “Puhelupalvelimet” »eli tekniset laitteet, jotka hallitsevat IP-verkon ja vanhan analogisen verkon välistä yhteenliittämistä, yhtiö sanoi lausunnossaan.

Orange lisää, että ohjelmistovika on nyt tunnistettu kyseisten laitteiden toimittajan ja “Korjaus on osoitettu”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Oranssi ori hätänumeroiden vikaantumisen jälkeen

Ranskalainen operaattori pahoittelee sitä “Teknisten ryhmien mobilisoinnista huolimatta viivästyminen johtokriisiyksikön aktivoimisessa” on koulutettu “Viivästynyt viestintä kaikille sidosryhmille. “

SAMU, palomiehet, poliisi … Orange-operaattorin verkon vika oli häirinnyt huomattavasti keskiviikkoa 2. kesäkuuta pääsyä hätänumeroihin, ja moniin hätäpalveluihin oli vaikea päästä kaikkialle Ranskaan. Viiden ihmisen uskotaan kuolleen viranomaisten mukaan ilman nopeaa yhteyttä numeroihin 15, 17, 18 tai 112. Oikeudelliset tutkimukset ovat avoimia.

Tapahtuma, jonka presidentti Emmanuel Macron kuvaili huolestuttavaksi, oli painostanut puhelinoperaattoria ja sen toimitusjohtaja Stéphane Richardia, joka oli pyytänyt anteeksi torstaina 3. kesäkuuta pidetyn kutsun jälkeen sisäministeriöön.

Le Monde AFP: n ja Reutersin kanssa

lisätietoja täältä