June 24, 2021

“Patrick Drahi päätti ylittää kanaalin sopivalla hetkellä”

Pertes & voitot. Ranskasta ja Euroopasta puuttuu kovasti huomisen digitaaliset ja teknologiset jättiläiset, mutta ne ovat edelleen hyvin varustettuja finanssitaiteilijoilla. Sinun ei tarvitse olla visionäärinen nero, sinun täytyy vain haistaa hyvät tarjoukset ennen muita ja hallita rohkeasti luonnostaan ​​runsasta salkkuaan. Miljardööri Vincent Bolloré on tunnetuin näistä akrobaateista, aina reunalla, tuhat ajatusta ajatellen ja opportunismi, joka antaa hänelle mahdollisuuden toteuttaa nykyhetkeen sopivia yllätyksen vaikutuksia.

Tämä pätee myös Patrick Drahiin, Alticen perustajaan, SFR: n omistajaan Ranskassa. Mutta toisin kuin bretonilainen liikemies, joka on hyvin eklektinen investoinneissaan, hän, hyvänä teleinsinöörinä, pitää vain yhdestä esineestä: kaapelista. Vaikka sitä esiintyisi tiedotusvälineissä, etenkin Ranskan BFM: ssä, sen imperiumin sydän pyörii näiden kupari- tai optisten kuitukäämiöiden ympärillä, jotka on haudattu suurilla kustannuksilla tarjoamaan televisiota ja Internetiä miljoonille ihmisille. kodeissa. Se on läsnä Ranskassa, Portugalissa, Israelissa ja Yhdysvalloissa. Ja yleiseksi hämmästykseksi hän ilmoitti torstaina 10. kesäkuuta astumisestaan ​​BT: n, entisen British Telecomin ja Ison-Britannian johtavan puhelinoperaattorin, pääkaupunkiin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös SFR: n hyvästä terveydestä huolimatta Patrick Drahi kaataa massiivisesti työvoimaa

Lähes 2,5 miljardin euron sijoituksen, jonka arvioidaan olevan 12 prosenttia pääomasta, siitä tuli yhtäkkiä Ison-Britannian entisen kansallisen yhtiön suurin osakkeenomistaja samalla tasolla kuin saksalainen vastine Deutsche Telekom.

Lupaavia mahdollisuuksia

Brexitin aikaan Patrick Drahi, joka kuten kaikki rahoittajat tuntevat Lontoon kuin hänen kätensä, on päättänyt ylittää kanaalin. Aika on oikea. BT on aloittanut laajan maakaapelikaapelijärjestelmän tuodakseen nopean Internetin mahdollisimman moniin Ison-Britannian koteihin. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vain 15% langallisesta väestöstä, ja se on paljon jäljessä verrattuna muihin Euroopan maihin, kuten Ranskaan (73%) tai Portugaliin, jonka kanssa Altice-tytäryhtiö on niputtanut enemmän 80%.

Potentiaali on sitäkin lupaavampi, koska Boris Johnson on luvannut korvata tämän viivästymisen myöntämällä yli 5 miljardin euron tuet. BT on mukana suuressa ja kalliissa laiteohjelmassa ja etsii liittolaisia ​​sen tukemiseksi. Patrick Drahi tarjoaa kansainvälistä asiantuntemustaan, mutta ennen kaikkea BT tarvitsee taloudellista tukea.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Patrick Drahi pyrkii ottamaan täysin hallintaansa Altice Europen

Tällä alueella ranskalais-israelilainen pomo hallitsee velkataidetta ja kaikenlaista uudelleenjärjestelyä. Altice Europen rahamäärä ylittää 28 miljardia euroa, mikä ei estänyt sitä käyttämästä 3 miljardia euroa taskustaan ​​yrityksen vetäytymiseksi pörssistä tammikuussa. Tietenkin hänen yrityksensä ovat laillisesti erillään hänen Euroopan, Israelin, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian sivukonttoreiden välillä, mutta ne ovat kaikki hänen omaisuuttaan. Myös hänelle, kuten kaikille talouden akrobaateille, liike-elämä toimii kuin polkupyörä, se löytää vakauden vain liikkeessä. Varo liikenneonnettomuuksia.

Katso tätä