June 24, 2021

Ranskan mestaruuden televisio-oikeudet jaettiin Canal +: lle ja Amazonille 663 miljoonalla eurolla vuodessa

Amerikkalainen jakelujätti Amazon murtautui ranskalaiseen jalkapalloon perjantaina 11. kesäkuuta jakamalla Ligue 1: n jakelun Canal +: n kanssa vuoteen 2033 mennessä vuoteen 663 miljoonaa euroa seuroille. Maailma, vahvistamalla Agence France-Presse (AFP): n ja Joukkue.

Ammattilaisjalkapalloliigan (LFP) hallituksen perjantaina hyväksymän jaon mukaan Canal + (Vivendin tytäryhtiö) maksaa 332 miljoonaa euroa joka kausi loppuvuoden 2021–2024 aikana, kun taas Amazon maksaa 250 miljoonaa euroa vuodessa. Tähän amerikkalainen ryhmä lisää yhdeksän miljoonan euron lisäyksen lähettämään yhdeksän Ligue 2: n ottelua (Ranskan mestaruuden toinen sarja).

Qatarin kanava, joka kilpaili 80 prosentista Ligue 1 -otteluista ja 100% Ligue 2 -otteluista, on tyytyväinen osuuteensa kahdesta ottelusta päivässä L2: sta (30 miljoonaa euroa), loput menevät Amazonille 9 miljoonalla euroa (plus tuotantokustannusten maksaminen, arviolta 25 miljoonaa euroa). Ilmainen operaattori pitää otteen erän “Suoraan suora” 42 miljoonalla eurolla.

Ammattilaisseurat saavat yhteensä puolet siitä, mitä heidän olisi pitänyt saada Mediapron puhkeamisen aikaan (1,2 miljardia euroa). Epäonnistunut lähetystoiminnan harjoittaja, jonka hyökkäys Ranskaan muuttui fiaskoksi. Mutta tämä takaisku, joka on lähellä vuosien 2016–2020 aikana saatuja määriä, näyttää helpotukselta Ranskan jalkapallolle, jota Covid-19-pandemia järkytti hyvin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lähettämällä urheilua Amazon yrittää voittaa palvelun

Vahva taloudellinen tuki

Se on ennen kaikkea pääsy suurella äänellä Amazonin Ranskan jalkapallomaailmaan, joka on viime vuosina tullut urheiluoikeuksien markkinoille Prime Video -alustan kautta hankkimalla esimerkiksi tiettyjä TV-oikeuksia jalkapalloon Englannissa, Saksassa ja Italiassa, tai jopa tennisottelut Roland Garrosilla Ranskan markkinoille.

Verkkokaupan jättiläisen strategian tavoitteena on pääasiassa edistää Prime-alustan, palvelun, joka yhdistää musiikkia, elokuvia, sarjoja, dokumentteja, tilaamista ja maksaa tällä hetkellä 49 euroa vuodessa tai 5,99 euroa kuukaudessa.

Canal +: n (Vivendin tytäryhtiö) ja Amazonin, kumppaneiden, joilla on erittäin vankka taloudellinen tuki, valinnan pitäisi pystyä palauttamaan klubille vähän näkyvyyttä ja vakautta tilanteen kiireellisyyden vuoksi. Alle kahden kuukauden kauden 2021–2022 jatkamisen elokuun alussa klubien on nyt esitettävä yhtenäinen budjetti 14. kesäkuuta Ranskan jalkapallon talouspoliisin poliisille (National Management Control Department, DNCG).

Lue kysely: Canal +: Maxime Saada, Vincent Bollorén “Monsieur Loyal”

LFP: n uuden presidentin menestys

Tuloksesta on tullut henkilökohtainen menestys myös ammattilaisjalkapalloliigan (LFP) presidentille Vincent Labrunelle: Hän aloitti tehtävänsä syyskuussa ja yritti ratkaista Mediapron umpikujan joulukuussa ja löytää väliaikaisen lähetystoiminnan harjoittajan helmikuussa. loppuvuodeksi 2020–2021 (Canal +) ja neuvottele lopulta käsikaupasta kiinnostuneiden lähetystoiminnan harjoittajien kanssa pitkän aikavälin ratkaisun löytämiseksi vuoteen 2024 saakka.

Perjantai-iltapäivällä LFP: n hallituksen äänestyksellä ratifioiman Canal +: n ja Amazonin valintaa suosittiin toisen skenaarion kustannuksella, jossa Canal +, beIN Sports ja Free jakoivat L1: n ja L2: n 595 miljoonalla eurolla vuodessa. , plus bonukset.

LFP: n päätöstä helpotti kilpailuviranomaisen perjantaiaamuna tekemä päätös, joka hylkäsi Canal +: n vetoomuksen Mediapron vapaana jättämien oikeuksien uudelleenjakoehtoihin ja selvitti asian oikeudellisen horisontin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskan jalkapallon tulevaisuus Vincent Labrunen käsissä

Maailma AFP: n kanssa

seuraava sivu