August 4, 2021

Kiinan liikkuvuusjohtaja Didi valmistelee listautumisantia

Kiinalainen startup-yritys Didi, joka hallitsee taksien ja autojen tilaamista kuljettajien kanssa Kiinassa, ilmoitti torstaina 10. kesäkuuta aloittavansa menettelyt New Yorkin pörssissä noteerattavaksi. Kiinalainen liikkumisjätti voi nousta arvoon 70–100 miljardia dollaria, keräten noin kymmenen miljardia, mikä on vuoden suurin listautumisanti ja suurin kiinalaiselle yritykselle Alibaban jälkeen vuonna 2014. Yritys päätti ensimmäisen voitonsa jälkeen vuoden 2021 alusta, 196 miljoonasta juanista (25 miljoonaa euroa). Didi haluaa käyttää kerättyjä varoja vauhdittamaan sen monipuolistamista muihin toimintoihin, laajentumaan kansainvälisesti ja jatkamaan investointeja tulevaisuuden liikkuvuuteen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös TikTokin perustaja vetäytyy takaisin, kun Kiina ottaa haltuunsa tekniset jättiläiset

Vuonna 2012 perustettu Didi on menestynyt erittäin kilpailukykyisillä markkinoilla. Tuolloin Didi Dache ja Kuaidi Dache nousivat kymmenkunnan pelaajan joukkoon, ja heitä auttoivat voimakkaat kannattajat: Medialle ja sosiaalisille verkostoille kuningas Tencent Didille ja verkkokaupan mestari Alibaba Kuaidille.

”Heidän liikevaihdon kasvu hidastuu. He tarvitsevat uuden tarinan ”Analyytikko

Amerikkalaisen Uberin kilpailun edessä nämä kaksi kiinalaista sulautuivat vuonna 2015 synnyttäen Didi Chuxingin, joka on ainoa merkittävä startup-yritys Kiinassa ja joka laskee kaksi kilpailijaa Alibabaa ja Tencentiä kannattajiensa joukkoon. Uusi yksikkö voi käydä taistelua Uberin kanssa rauhallisemmin: alennettuun hintaan tehdyt matkat ja kuljettajien tuet jatkuvat, kunnes amerikkalainen heittää pyyhkeen vuonna 2016 ja luovuttaa toimintansa Didille. osuutta pääomasta. Seuraavana vuonna japanilainen SoftBank kutsutaan VTC: n kiinalaisen johtajan pääomaan tulemaan pöytäkierrosten aikana sen pääomistajaksi. SoftBankin Vision Fund omistaa nyt 21,5% Didistä, Uber 12,8%, kun taas Didin perustaja Cheng Wei ja Tencent omistavat noin 7% osuudesta.

Hauras tase

Kuten kansainväliset kilpailijat, Uber, Lyft tai Grab, Didi on ahne pääomalle: Vuonna 2020 yritys saavutti 141,74 miljardin yuanin (18,3 miljardia euroa) liikevaihdon (8, 4% lasku Covid-19: n vuoksi) ja menetti 10,7 miljardia juan. Hauras tase, koska markkinat ovat hyvin vaikeita. “Kynnys ei ole kovin korkea päästäksesi tälle alalle, samoin kuin käyttäjien uskollisuus: Asiakkaita on helppo houkutella alhaisilla hinnoilla, joten Didi haastetaan edelleen”, uskoo kiinalaisen sijoitusrahaston analyytikko, joka mieluummin ei mainitse. ”Heidän liikevaihdon kasvu hidastuu. He tarvitsevat uuden tarinan: kansainvälinen kehitys ja uudet sektorit. Uusiin yrityksiin pääseminen on kuitenkin kallista, joten niiden tulisi edelleen polttaa käteistä jonkin aikaa. “

Sinulla on 39,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauttamalla lue tämä