August 2, 2021

Kun muutat ystävien kanssa menee pieleen

PEhkä aiot muuttaa tänä kesänä ja pyytää ystäviltä avustavaa kättä säästääksesi itsesi ammattilaisen puuttumisesta? Varoitus ! Jos joku rikkoo jalkansa, menee alas sohvallesi portaita pitkin, joudut korvaamaan hänelle sairaalan kulut.

Itse asiassa “liikkuminen ystävien välillä” perustuu laillisesti “vapaaehtoiseen avustussopimukseen”, todelliseen sopimukseen, joka yhdistää “avustetut” – sinä – “avustajiin” – niihin, jotka auttavat sinua.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ole varovainen, koska pääasunnon myynti ei aina anna sinun olla vapautettu kaikista veroista!

27. toukokuuta 1959 lähtien kassaatiotuomioistuin on päättänyt, että tämä yleissopimus vaatii avustettavaa henkilöä korjaamaan kutsunsa saaneen avustajan ruumiinvamman. 17. joulukuuta 1996 lähtien (nro 94-21.838) se katsoo, että hän velvoittaa takaamaan avustajalle vastuun, joka hänelle voi aiheutua, jos hän vahingoittaa kolmatta osapuolta tekemättä mitään vikaa (esimerkiksi jos uhri asetetaan kuorma-auton taakse ). Mutta se, että avustaja tekee vian, ei välttämättä vapauta avustettua hänen vastuustaan, kuten seuraava tapaus osoittaa.

Sokki loukkaantui

Syyskuussa 2011 Pierre W (etunimet on muutettu) päätti siivota talonsa Haute-Savoieen. Hän hakee apua useilta ystäviltä, ​​mukaan lukien Jacques X ja Paul Y, 18-vuotias. Kun Paavali ehdottaa suuren paperiruudun viemistä alas portaita, hän neuvoo häntä heittämään sen ulos ikkunasta. Paul huutaa: ” Huomio ! », ennen kuin heität 30 kg: n laatikon toisesta kerroksesta, mutta alla oleva Jacques X ei kuule; sokki loukkaantuu vakavasti.

Pierre W: n vakuuttaja Le Gan maksaa uhrille noin 185 000 euroa. Sitten hän pyytää Paul Y: tä korvaamaan hänet: hän moittii häntä heittäneensä laatikon tarkistamatta, ettei kukaan ole sen alla; hän katsoo sen “Tämä vika” vapauttaa Pierren kokonaan takuuvelvollisuudestaan.

Paavali vastusti, että Pietari “Sen edun mukaisen työn järjestäjä”, myös hänelle “Tehnyt vian”, käskenyt heittää laatikko pois ilman “Liitä tähän tilaukseen turvallisuusohjeet”. Nancyn hovioikeus kuulee sen ja jakaa vastuun: 70% asiakkaalle, 30% hänelle.

Lue myös Entä jos istuminen pikemminkin kuin liikkuminen olisi oikea ratkaisu?

Sitten vakuutusyhtiö väittää kassaatiotuomioistuimessa, että “Vapaaehtoisen avun sopimuksen mukaan avustettua henkilöä ei voida pitää korvausvastuussa toisen avustajan vahingoksi avustajan tekemän vian yhteydessä”.

Sinulla on jäljellä 12,32% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla tällä sivulla