August 2, 2021

monikansallisten yritysten vero 15%, “todellinen lisenssi huijata voimakkaimpia pelaajia”

LG7-maiden ministerit ilmoittivat lauantaina 5. kesäkuuta aikomuksestaan ​​soveltaa 15 prosentin vähimmäisverokantaa monikansallisten yritysten offshore-voittoihin. Tehdään selvä: jos jätämme sen sinne, se ei ole mitään enemmän tai vähemmän todellisen lisenssin virallistamista huijaamaan tehokkaimpia pelaajia.

Pienille ja keskisuurille yrityksille sekä suosituille ja keskiluokille on mahdotonta perustaa tytäryhtiötä siirtämään voittonsa tai tulonsa veroparatiisiin. Kaikille näille veronmaksajille ei ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa tavallinen vero. Jos kuitenkin lisätään tulo- ja voittovero sekä sosiaaliturvamaksut, niin pienet ja keskisuuret työntekijät kuin itsenäiset ammatinharjoittajat joutuvat maksamaan kaikissa G7-maissa selvästi yli 15%: vähintään 20%. % -30% ja usein 40-50% tai jopa enemmän.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös G7 Finance ottaa historiallisen askeleen kohti maailmanlaajuista verouudistusta

G7-ilmoitus putoaa sitäkin pahemmin, koska ProPublica-sivusto on juuri julkaissut laajan tutkimuksen, joka vahvistaa tutkijoiden jo osoittaman: amerikkalaiset miljardöörit eivät maksa lainkaan tuloveroa verrattuna varallisuutensa määrään. ja mitä muu väestö maksaa.

Käytännössä tulovero on usein lopullinen vero, jonka rikkaimmat maksavat (kun he maksavat sen). Voitto kertyy yrityksissä tai tilapäisissä rakenteissa (trustit, omistukset jne.), Jotka rahoittavat suurimman osan kyseisten ihmisten elämäntavoista (yksityiset suihkukoneet, pankkikortit jne.) Melkein ilman minkäänlaista valvontaa. .

Tunnustamalla tosiasian, että monikansalliset yritykset voivat edelleen sijoittaa voittonsa vapaa-ajalle veroparatiiseihin ainoalla 15 prosentin verokannalla, G7 virallistaa pääsyn maailmaan, jossa oligarkit maksavat rakenteellisesti vähemmän veroja kuin G7. muu väestö.

Lue Arnaud Leparmentierin sarake: “Hyvin tehty G7-maille, mutta monikansallisten verotus ei ratkaise kaikkea”

Kuinka päästä pois tästä umpikujasta? Ensinnäkin asettamalla vähintään 15 prosentin vähimmäisverokanta, jonka kukin maa voi tehdä nyt. Kuten Euroopan veronseurantakeskus on osoittanut, Ranska voisi soveltaa 25 prosentin vähimmäisverokantaa monikansallisiin yrityksiin, mikä antaisi sille 26 miljardia euroa vuodessa eli vastaavan lähes 10 prosenttia menoista. terveyttä. Tulo olisi tuskin 4 miljardia, jos 15 prosentin verokanta on tuskin korkeampi kuin Irlannissa sovellettu korko (12,5 prosenttia), mikä tekee toimenpiteestä vaarattoman.

Osa 26 miljardista voitaisiin käyttää sairaaloiden, koulujen, energiansiirron parempaan rahoittamiseen, toinen itsenäisten ammatinharjoittajien ja köyhempien työntekijöiden verojen alentamiseen.

Sinulla on 55,57% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tutkia tätä sivustoa