August 2, 2021

Oranssin mietintö ei lopeta kysymyksiä

Yhdeksän päivän kuluttua suuresta häiriöstä, joka estää monia puheluita hätänumeroihin – 15 (SAMU), 17 (poliisi), 18 (palokunta), 112 (yhtenäinen eurooppalainen numero) -, oranssi yritys, joka vastaa tästä palvelusta, esitteli sisäisen tutkimuksen päätelmät perjantaina 11. kesäkuuta.

Tämän asiakirjan mukaan nämä ovat “11 800 puhelua eli 11% kaikista puheluista, [qui] ei lähetetty hätäpalveluihin ” sinä yönä. Häiriö tapahtui 2. kesäkuuta vähän ennen kello 17.00, ja katkos saatiin suurelta osin hallinnalle noin klo 2.00

Tämä tutkimus vahvistaa hypoteesin, jota suosittiin alusta alkaen: « [il] tämä on todellakin ohjelmistovirhe [qui] keskityttiin toisaalta matkaviestinnän ja IP-äänipalvelujen sekä kytkettyyn verkkoon (eli Ranskan historialliseen televerkkoon, johon suurin osa hätänumeroihin perustuu) yhdistettyihin palveluihin. “.

“Turhautuminen ja avuttomuus”

Orange syyttämättä sitä syyttää kumppania, joka toimittaa sille tämän yhteenliittämisen mahdollistavat laitteet. Toistaiseksi yritys ei paljasta nimeä. Vakiintunut operaattori kuitenkin kiistää sytytyksen viivästymisen tämän epäonnistumisen ratkaisemiseksi – jonka hallitus näytti syyttävän sitä kriisin aikaan: “Oranssi joukkueet havaitsivat ohjelmistohäiriön välittömästi (…) ja aloitti sitten ensimmäisen teknisen toiminnan, joka ei valitettavasti mahdollistanut palvelun välitöntä palauttamista ”, kertoo johto.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Oranssi ori hätänumeroiden vikaantumisen jälkeen

Sisäisesti analyysiä ei kyseenalaisteta. Yrityksen CFE-CGC: n puheenjohtaja Sébastien Crozier kertoo kuitenkin tunteen “Turhautuminen ja avuttomuus” joukkueet tuntevat epäonnistumisen tunteen edessä. Varsinkin Covid-19-epidemian asettamat etätyön olosuhteet ovat saattaneet painaa Orangein kykyä reagoida tähän tapaukseen.

Tämä raportti ei aio sammuttaa 2. kesäkuuta syttynyttä tulipaloa. Stéphane Richardin, Orange’n pomo, odotetaan keskiviikkona 16. kesäkuuta kuulemistilaisuuteen kansalliskokouksen talousvaliokunnassa, jonka puheenjohtaja, varapuheenjohtaja (La République en Marche, LRM) Roland Lescure muistuttaa sitä ”Valtiolla on hyvin selkeät eritelmät suhteessa Orangeen. Ilmeisesti sitä ei kunnioitettu ”.

“Tiliä ei ole siellä”

Useat varajäsenet näyttävät päättäväisesti asettavan Orangen – jonka suurin osakas valtio (23%) – vastuidensa eteen. Näiden joukossa Mounir Mahjoubi (LRM, Pariisi), entinen digitaalivaltiosihteeri “Tiliä ei ole siellä” käyttäjän selitysten osalta. Nämä valitut virkamiehet eivät ole vielä pyytäneet parlamentaarisen tutkintalautakunnan perustamista.

Sinulla on 30,23% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit katsoa täältä