August 1, 2021

Nämä uudelleen löydetyt taideteokset, jotka lentävät huutokauppaan

Se on työ, johon kukaan ei ollut kiinnittänyt huomiota yli kahden vuosisadan ajan. Champagne d’Epernay -huutokauppatalo huutokauppaa 26. kesäkuuta Lukeva filosofi, Jean-Honoré Fragonardin (1732-1806) soikea muotoinen kangas, jota pidetään ranskalaisessa aristokraattisessa perheessä, joka on unohtanut kirjoittajan, kuten arvo. Muinaisen taiteen asiantuntijakabinetti Eric Turquin on todennut sen arviolta vähintään 1,5 miljoonaksi euroksi.

“Ihmiset ohittivat hänen rinnallaan tunnistamatta häntä”, ihmettelee Eric Turquin, jonka yhteistyökumppani Stéphane Pinta pystyi havaitsemaan kellastuneen lakan takana ranskalaisen mestarin virtuoosisuuden, hänen lentotuntonsa oli erityisen havaittavissa vaatteen taitoksissa. Vaikka jälleenmyyjä Georges Wildenstein myönsi sille vuonna 1960 merkinnän Fragonardin maalattujen teosten luetteloon, sukupolvelta toiselle, se sekoitettiin Hampurin Kunsthallen omistamaan maalaukseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kriisien läpäisemättömät taidemarkkinat

Kuinka yksi 1700-luvun tunnetuimmista maalareista toimiie vuosisadan katosi siis tutkasta? Vuosina 1910–1960 Fragonard ei ollut enää minkään arvoinen, otimme sen keveyden helposti. Kun asiat menettävät arvonsa, ne katoavat ”, kertoo Eric Turquin. Tänään tämä maalaus kuitenkin kiehtoo väkijoukkoja. ”Se on puhdas valaistumisen tuote, löydämme Gluckin ja Mozartin keveyden. Ja tietosanakirjoittajien henki: emme näe ketään, joka lukisi, mutta joka pohtii tekstiä. “, yksityiskohdat asiantuntija, yhtä lyyrinen kuin hän on ehtymätön.

Jännitystä uutuudesta

Harjoittelemalla vähintään 15 000 asiantuntijuutta vuodessa, Eric Turquin on tottunut näihin tiedotusvälineiden uudelleen löytöihin, kiitos erityisesti entisistä museokuraattoreista koostuvan ryhmän.

Se oli hän, joka oli huomannut Compiègenen keittiössä Cimabuen pienen paneelin, joka edustaa pilkattua Kristusta, jonka omistajat pitivät vaatimattomana venäläisenä kuvakkeena. Teos oli osa pilkkoa diptychiä, jonka kaksi muuta kohtausta ovat Frick-kokoelmassa New Yorkissa ja National Galleryissa Lontoossa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kuinka nykytaiteesta on tullut huutokauppa

Annettu uudelleen 13. vuosisadan italialaiselle taidemaalarillee vuosisadalla teos laski 24 miljoonaa euroa Senlisissä, joka oli Ranskan korkein huutokauppa vuonna 2019. Tämän renessanssia edeltäneen mestarin harvinaisuuden lisäksi uutuuden jännitys painoi hintaa.

Eric Turquinin lukema on siis 10% uudelleen löytämiseen liittyvä lisäarvo. “Jos Cimabue tulisi myyntiin huomenna, sillä ei välttämättä olisi samaa hintaa, hän myöntää. Se on kuin souffli: lämmitetty maalaus ei nouse yhtä korkealle. ” Christie’sin asiantuntija Pierre Etienne, joka katkaisi hampaansa Eric Turquinissa, hyväksyy: ”Muinaiset taiteen ystävät rakastavat ajatusta peitteen alle piilotetusta tai ullakon pölyn alle peitetystä aarteesta. Se saattaa tuntua paradoksaaliselta, mutta keräilijät haluavat kolmesataa vuotta sitten kuolleen taiteilijan uusia teoksia. “

Sinulla on 52,45% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit kokeilla tästä