August 2, 2021

Orangen käyttökatkon jälkeen taistelu yhden hätänumeron puolesta käynnistetään uudelleen

Laitteiden vika, joka häiritsi kaikkia hätänumeroita 2. kesäkuuta pitkien tuntien ajan, herätti ratkaisemattoman keskustelun. Pitäisikö meidän tarkistaa hätäpuhelujärjestelmämme, joka on tällä hetkellä jaettu lähinnä 15: lle SAMU: lle (hätäapupalvelu), 17: lle poliisille, 18: lle palomiehille ja 112: lle Euroopan hätänumerolle (joka viittaa enimmäkseen palomiehiin tai SAMU: han).

Tästä Orange-operaattorin ennennäkemättömästä epäonnistumisesta, joka johti useiden tutkimusten aloittamiseen hänelle johtuvien kuolemien jälkeen, pelastus- ja hätätilanteiden toimijat tekivät johtopäätökset päinvastaisista päistä. Eikö olisi ollut helpompaa saada yksi hätänumero ja siten yksi ohitustunnus, anoi palomiehiä ja vahvisti halukkuutensa siirtyä yhteen numeroon, jonka takana olisivat SAMU, poliisi ja palomiehet. Toisaalta emmekö ottaisi paljon suurempaa riskiä, ​​jos meillä olisi vain yksi puhelualusta kaikkiin hätätilanteisiin, tulevien vaikeuksien sattuessa kuulimme SAMU: n hätälääkäreiltä. Ja jokainen leiri edistä väitteitään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Hätänumeroiden vika: Orangen raportti ei lopeta kysymyksiä

Koska teknisen kysymyksen takana on “punaisen” (palomiehen) ja “valkoisen” (SAMU) välinen taistelu, jota on pelattu vuosikymmenien ajan tulevan “yhden numeron” ympärillä, jota entisten edustajat puolustavat, vihasi jälkimmäisen riveissä. Keskeinen kysymys: kymmenien miljoonien eri hätäpalveluihin saapuvien puhelujen käsittely vuosittain. “Kaikki ovat samaa mieltä, aihe on monimutkainen, mutta ennen kaikkea mukana on aivan liian monta toimijaa, kyseessä olevat intressit ja valtakysymykset”, toteaa tarkkailija.

Kaikenlaisten pyyntöjen ylikuormittamat palomiehet ovat vuosien ajan vaatineet järjestelmän uudistamista voidakseen keskittyä tärkeisiin interventioihin yhdellä numerolla 112. Kansalaisten luettavuuden lisäämiseksi, tehokkuuden parantamiseksi lopettamalla sydänpysähdyksen ja influenssan asettaminen samaan jonoon… “Vietämme aikaamme siirtämällä puheluja toisillemme SAMU: n kanssa, sanelemalla osoitteita itsellemme, se ei ole sujuvaa, sanoo Ranskan kansallisen palomiesliiton varapuheenjohtaja Patrick Hertgen muistuttamalla, että 85% palomiehien toimenpiteistä koskee hätäapua ihmisille (6% tulipaloista). Olisi paljon tehokkaampaa olla yhdessä, pystyä vaihtamaan kasvotusten, jokaisen tekemään työnsä, mutta vierekkäin, ensimmäisen operaattorin kanssa, joka jakelisi puhelut hallitsevan mukaan. “

Sinulla on 66,19% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Miksi et saa lisätietoja