August 2, 2021

BFM-TV: n ja RMC: n työntekijät kehottivat vetäytymään palkan korotuksista

BFM-TV: n ja RMC: n emoyhtiön NextRadioTV: n työntekijöitä kehotetaan irtisanoutumaan keskiviikkoon 23. kesäkuuta illalla vastaavasti vaatiakseen palkankorotuksia, ammattiliittolähteet ilmoittivat tiistaina Agence France-Presse (AFP) -yhtiölle. Ilmoitus, joka tulee vuosi ennennäkemättömän, useita päiviä kestäneen lakon jälkeen työpaikkojen vähentämistä vastaan.

Noin 150 työntekijää äänesti yleiskokouksessa ammattiliiton (CGT-CFDT-SNJ-UNSA-CFTC-FO) käynnistämää kutsua eroon, kaksi äänestäen vastaan, kolme tyhjää, sanoi Paulina Benavente. , SNJ-ammattiliiton edustaja. Se alkoi tiistaina klo 14 ja sen on määrä päättyä keskiviikkona klo 23.59, ja ammattiliitot kutsuvat työntekijöitä “Lopeta työ tunti tai kaksi” koordinointi “Vaikuttaa antenneihin”, hän lisäsi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Altice: “Patrick Drahi päätti ylittää kanaalin sopivalla hetkellä”

Liikkeen syntyessä epäonnistui vuotuisissa pakollisissa neuvotteluissa (NAO), joiden aikana ammattiliitot vaativat 2 prosentin kollektiivista lisäystä Altice-konsernin media-tytäryhtiön (BFM-TV, RMC, RMC Sport, BFM Business, RMC Découverte, RMC Story…).

“Meillä on keinot suorittaa tehtävämme”

Johto ehdottaa erityisesti, että 197 työntekijää (joiden kiinteä bruttovuosipalkka on alle 35 000 euroa) nostetaan yhden prosentin kollektiivinen lisäys yhteensä noin 1500: sta (mukaan lukien 1100 vakituista työsuhdetta), pahoittelee unionistia. . Vaikka ryhmän mediahaara on kerännyt “37,1 miljoonaa euroa nettotulosta vuonna 2020”, hänen mukaansa.

Myös työntekijät ovat huolissaan “Vapaaehtoisen poistumissuunnitelman seuraukset” aloitti viime vuonna erityisesti 245 vakituisen tehtävän leikkaamiseksi, vaati Paulina Benavente, joka viittasi organisaation puutteeseen. “Meillä ei ole teknistä apua viikonloppuisin, työntekijöiltä evätään loma …”, hän listasi. “Haluamme, että meillä on keinot tehdä töitämme” jälkeen “Hieman monimutkainen vuosi”, tiivistää Thomas Léonetti (CGT). AFP: n kysyessä johto kieltäytyi kommentoimasta.

Lue myös Konservatiivinen CNews-kanava ohittaa BFM-TV: n, Macronie ryntää siihen

Altice Median toimitusjohtaja Arthur Dreyfuss korosti työntekijöille lähetetyssä kirjeessä, jota AFP kuuli, että tytäryhtiö oli “Tieto”, “Ainoa suuri mediaryhmä, joka sovelsi kollektiivista korotusta tänä vuonna”, muistuttaen samalla kaikille työntekijöille vuoden 2020 lopussa maksettua 1000 euron suuruista bonusta.

Vuonna 2020 vapaaehtoista poistumissuunnitelmaa vastaan ​​tehty useita päiviä kestävä lakko oli johtanut kunnallisvaalien toisen kierroksen vaali-illan peruuttamiseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös BFM-TV: n ja RMC: n omistavan NextRadioTV: n johto käynnistää yksipuolisesti lähtösuunnitelmansa

Maailma AFP: n kanssa

tarkista blogini