August 2, 2021

Googlelle uusi etuosa avautuu Brysselissä

Google on jälleen kerran komission virallisen tutkinnan kohteena: tällä kertaa amerikkalaisen jättiläisen epäillään olevan verkkomainonnan alalla “Kilpailunvastaiset käytännöt”. Hän voisi ”Mainosta omia verkkomainontatekniikkapalvelujaan verkossa (…)kilpailevien mainosteknologian palveluntarjoajien, mainostajien ja verkkojulkaisijoiden kustannuksella “, kirjoitti laitos lehdistötiedotteessa tiistaina 22. kesäkuuta.

« Google kerää tietoja, joita käytetään kohdistettuun mainontaan, myy mainostilaa ja tarjoaa välittäjiä online-mainontapalveluja. Siksi sitä esiintyy lähes kaikilla toimitusketjun tasoilla verkkomainonnassa. Olemme huolestuneita siitä, että Google on harjoittanut kilpailuamainostekniikan pino“Kilpaileville verkkomainontapalveluille vaikeampaa”, kilpailukomissaari Margrethe Vestager selitti.

Sivustojen julkaisijoille suunnattujen mainoshallintapalvelujen ja mainostajille tarkoitettujen mainosten ostoalustojen välisen suosimisesta syytön lisäksi Google kritisoidaan sen hallinnasta YouTubesta: Komissio toteaa, että mainosten näyttämiseen on välttämätöntä käyttää Google-työkaluja sen videoalusta.

Mainonnan seuranta

M: n palvelutminä Vestager tarkastelee myös Googlen viimeaikaisia ​​muutoksia mainonnan seurannassa: käyttäjän mainostunnisteiden käytön rajoittaminen ulkopuolisille yrityksille ja myös kolmansien osapuolten evästeiden korvaaminen, mikä antoi julkaisijoille mahdollisuuden seurata käyttäjän selaamista. ”Internetin käyttäjä uusien työkalujen avulla «Yksityisyyden hiekkalaatikko». Kuten Applen tapauksessa, sääntelyviranomaiset ja jotkut kilpailijat epäilevät Googlen käyttävän yksityisyyttä vipuna vahvistamaan määräävää asemaansa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Google luopuu evästeistä, näistä Internet-käyttäjiä seuraavista tiedostoista, mainoksesta, joka ei vakuuttaa

“Tuhannet eurooppalaiset yritykset käyttävät mainostuotteitamme tavoittaa uusia asiakkaita ja rahoittaa heidän verkkosivustojaan päivittäin. He valitsevat ne, koska ovat kilpailukykyisiä ja tehokkaita, reagoi Googlen tiedottaja. Jatkamme rakentavaa vaihtoa Euroopan komission kanssa vastaamaan sen kysymyksiin ja osoittamaan tuotteidemme edut eurooppalaisille yrityksille ja kuluttajille. “

Sinulla on 34,02% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja