August 2, 2021

Jurassa MBF-alumiinivalimo asetettiin pakolliseen selvitystilaan

Raivoissaan ja epätoivossaan he kääntyivät ja sytyttivät auton “MBF Aluminium” -tehtaan logolla varustetulle autolle oikeuspiirin eteen. Rungossa, merkitty punaisella: “Renault-salamurhaaja”, “Valtion salamurhaaja”. Saint-Clauden (Jura) valimon 270 työntekijää olivat juuri saaneet tietää Dijonin kauppatuomioistuimen tiistaina 22. kesäkuuta tekemästä päätöksestä asettaa yritys, pääasiassa Renaultin alihankkija, selvitystilaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskalaiset valimot levottomuudessa

Kuukausien taistelujen tuskallinen päätelmä siitä lähtien, kun yritys asetettiin konkurssiin 4. marraskuuta 2020. Kaikki olisi voinut pysähtyä tammikuussa, mutta tuomioistuin myönsi kahdesti lisäviiveitä ostajan löytämiseksi. Sillä välin työntekijät lakkoivat 31. maaliskuuta. Toukokuun puolivälissä, kauppatuomioistuimessa pidetyn kuulemisen aattona, jännitys nousi lovella, kun neljä heistä aloitti nälkälakon Pariisissa ministeriön edessä. talous ja rahoitus. , kun taas heidän kollegansa uhkasivat räjäyttää tehtaan, jos ainoaa yritysostotarjousta ei hyväksytty. Tuomiota oli lykätty. 22. kesäkuuta asti.

“Tiedosto, hän tarvitsi vain valtion avustavan käden. Mutta se on ruumisauto! Hallitus on päättänyt purkaa valimot ”, Nail Yalcin, CGT-edustaja

“Olemme olleet lakossa 83 päivää, olemme taistelleet… reagoi CGT-edustaja Nail Yalcin järkyttyneenä. Tiedosto, hän tarvitsi vain valtion avustavan käden. Mutta se on ruumisauto! Hallitus on päättänyt purkaa valimot: FVM, Poitou Fonten valimo, nykyinen MBF, kenen vuoro? “ hänet vietiin pois viittaamalla kahteen muuhun selvitystilaan valimoon, joista toinen Meurthe-et-Moselle, toinen Vienne.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nälkälakot, tukokset, uhat: Tilanne on jännittynyt autojen valimoissa, jotka on mobilisoitu niiden selviytymiseen

Alalla on edessään näiden keskipitkän aikavälin myyntipisteiden kriisi, kun taas Ranska äänesti dieselmoottorien ja lämpömoottoreiden kieltämisestä vuodeksi 2040. Hallituksen ja autoteollisuuden teettämässä tutkimuksessa Roland Berger -kaapista ja tarkistettiin toukokuussa 2020 ehdotettiin koko valimoalan konsolidointia kolmen vuoden ajan valtion avustuksella noin “Kaksi mestaria” kansallinen. Mutta ei ilman sosiaalisia häiriöitä: se on välttämätöntä “Hyväksy, ettemme pysty pelastamaan kaikkia”, sanoi raportti suoraan ja ilmoitti siitä “40% autovalimon työpaikoista katoaa kymmenen vuoden kuluessa”, tai yli 5000 työpaikkaa.

“Saint-Claude on surussa! “

Huhtikuun lopussa hallitus ja valmistajat sopivat 50 miljoonan euron suunnitelmasta työntekijöiden uudelleenkoulutuksen helpottamiseksi. Mutta jälkimmäinen toivoi investointeja teollisen työkalun ylläpitoon. He viittaavat myös toiseen pahuuteen: Renaultin ja Stellantiksen, heidän tärkeimpien asiakkaidensa, siirtämän yhä suurempia tuotantomääriä muihin toimipaikkoihin Euroopassa.

Saint-Claudessa ainoan ostotarjouksen oli tehnyt ranskalainen yrittäjä Mickael Azoulay. Erityisesti sille ei olisi ollut rahoitusta. Bourgogne-Franche-Comtén alueen sosialistinen presidentti Marie-Guite Dufay oli uudelleenvalintansa partaalla äskettäin maininnut hankkeen alueen pääsemiseksi pääkaupunkiin osana julkisen ja yksityisen sektorin yhteenliittymää. Mutta vaalikalenteri sijoitti tuomioistuimen päätöksen alueellisten vaalien kahden kierroksen väliin.

Ranska tuomitsi Bleu Besançonin tiistai-iltana “Ennennäkemätön sosiaalinen katastrofi”. “Saint-Claude on surussa! “, reagoi Saint-Claude’n oikeanpuoleinen pormestari Jean-Louis Millet vuonna Edistyminen. Kuukausien ajan työntekijät eivät ole lakanneet muistuttamasta tämän sulkemisen painoa kaupungille, joka on menettänyt jo yli 2000 asukasta kymmenessä vuodessa.

suosituin artikkeli