August 4, 2021

“epäilyttävien varojen liikkeiden” jälkeen aloitettu tutkimus

Tutkimus ”Yritysten omaisuuden väärinkäyttö” avattiin MBF Aluminiumin autovalimon oikeudellisen selvitystilan yhteydessä etenkin “Epäilyttävät rahaston liikkeet”, ilmoitti torstaina 24. kesäkuuta Lons-le-Saunierin tasavallan syyttäjän Lionel Pascalin.

“Kaupallisessa tuomioistuimessa käydyn menettelyn aikana saatiin ilmoituksia epäilyttävistä varojen siirroista MBF-yhtiöltä muille taloudellisille yksiköille sekä palkkioista, jotka eivät olleet verrannollisia yrityksen tuloksiin ja jotka hyödyttivät johtajaa tai hänen sukulaisiaan”, sanoi Pascal lehdistötiedotteessa. Sanomalehti Edistyminen, joka paljasti tapauksen, herättää MBF: n kassasta nostetun 10 miljoonan euron summan.

Lons-le-Saunierin syyttäjänvirasto aloitti tutkimuksen huhtikuussa, syyttäjä sanoi. ”Olemme tarkastusten tasolla. “ Suhteessa epäilyttäviin rahaston liikkeisiin on erityisen tärkeää nähdä “Mistä he tulevat, minne he ovat menossa ja jos heillä on syytä mennä”, hän lisäsi. Muuten, “Yksi menettelyn osapuolista ilmoitti johtajan ja hänen sukulaistensa palkkatasosta, joka ei ollut oikeassa suhteessa yrityksen tulokseen. Tarkistamme myös”, hän jatkoi.

Heti sodan jälkeen perustettu MBF Aluminium -valimo, joka valmistaa moottorin koteloita ja vaihdelaatikon osia, oli asetettu marraskuun alussa vastaanottoon, koska se ei kyennyt maksamaan takaisin velkojaan. Dijonin kauppaoikeus päätti tiistaina tämän 270 työntekijää työllistäneen Jura-yhtiön selvitystilaan.

Lue myös Jurassa MBF-alumiinivalimo asetettiin pakolliseen selvitystilaan

“Emme tienneet, mihin rahat menivät”

Kaupallinen tuomioistuin oli erottanut osakkeenomistajia – brittiläistä CMV: tä ja italialaista yrittäjää – edustavan yrityksen johdon uudelleenjärjestelyn yhteydessä nimittämällä vastaanottajan.

“Varat ovat menneet palveluiden muodossa Englannissa sijaitsevassa holdingyhtiössä”, sanoi Nail Yalcin, yleisen työvalaliiton (CGT) edustaja. ”Emme tienneet, mihin rahat menivät. Asiat on tehty, mutta emme tiedä onko se laillista vai laitonta ”, hän lisää täsmentämällä sitä“Hallituksen valtuuttamat yritykset ovat jo suorittaneet useita tarkastuksia”.

Herra Yalcin ilmoitti, että työntekijät aikovat hakea muutosta yrityksen selvitystilaan. “Haastamme tiistain päätöksen Dijonin hovioikeudessa ja samalla työskentelemme projektin kanssa, jonka avulla työntekijät voivat ottaa valimon haltuunsa”, julisti hän. Heillä on valituksensa 4. heinäkuuta asti.

Tiistaina tuomioistuin ei hyväksynyt ainoaa ranskalaisen yrittäjän Michaël Azoulayn esittämää ostotarjousta, joka tarjosi yli 200 työntekijän haltuunoton. Ammattiliitot tuomitsivat “Passiivisuus” Renault ja PSA (Stellantis), jotka olivat MBF: n suurimpia asiakkaita, ja valtio, joilta he toivoivat useiden miljoonien eurojen pelastusapua.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nälkälakot, tukokset, uhat: Tilanne on jännittynyt autojen valimoissa, jotka on mobilisoitu niiden selviytymiseen

Maailma AFP: n kanssa

toinen