August 2, 2021

“Kolme ja puoli vuotta on jäljellä kaiken saataville saattamiseksi”

Huolimatta viime vuosina kaupungeissa tehdyistä kehitysponnisteluista – erityisesti metroissa ja linja-autoissa – julkinen liikenne on edelleen este liikuntarajoitteisille ihmisille. Edistyminen näissä aiheissa on sitäkin tärkeämpää, koska vammaisten ihmisten tarve on mukavuutta kaikille, vanhuksille, raskaana oleville naisille, rattailla kärsiville, väliaikaisesti fyysisesti työkyvyttömille, eli yhteensä kahdelle viidestä ranskalaisesta. .

Carole Guéchille, joka on ekologisen siirtymäministeriön esteettömyysministeri, on aika tarkastella esteettömyyttä ei rajoituksena, vaan keinona lisätä omaa perintöä tai palvelua.

Vuonna 2020 toteutetussa APF: n ja Ranskan tasoitus-IFOP-kuulemisessa kahdeksan kymmenestä vastaajasta valitti esteettömyysongelmista matkustettaessa. Missä olemme tänään julkisen liikenteen saavutettavuuden suhteen kaupungissa?

Vuonna 2014 annetulla asetuksella vammaisten julkisten laitosten, julkisen liikenteen, asuinrakennusten ja teiden esteettömyydestä annettiin noudattaa kolme, kuusi tai yhdeksän vuotta. vuoden 2005 haittalain kanssa, joka alun perin laskettiin vuoteen 2015. Jollei ohjelmoitavasta esteettömyysohjelmasta (Ad’ap) ilmoiteta ennen 31. maaliskuuta 2019.

Julkisissa liikennevälineissä edistyminen on huomattavinta, toisin kuin yleisölle avoimet tiet tai laitokset. Erityisesti rautatieliikenne on tehnyt paljon työtä. Kaiken kaikkiaan vuoden 2020 lopussa Ad’apin kohteena olleista 732: sta oli 320 esteetöntä asemaa, joista 120 oli Ile-de-Francessa. Joka kerta on useita vuosia kestävä, erityisen kallis työ aseman mukauttamiseksi ja korien nostamiseksi. Kolme ja puoli vuotta on jäljellä. Valtio on juuri rahoittanut 120 miljoonaa euroa takaisin pöydälle osana France Relance -suunnitelmaa yrittääkseen kompensoida viivästyksiä rakennustyömailla Covid-19: n vuoksi…

Entä metro, jota usein pidetään todellisena mustana pisteenä liikkuvuusketjussa?

Huolimatta järjestelyistä, jotka on tehty erityisesti henkisesti ja kognitiivisesti vammaisten, kuurojen ja kuulovammaisten tai sokeiden ja näkövammaisten auttamiseksi – äänimerkkien asentaminen aseman / aseman sisäänkäyntien ja pääpalvelujen tunnistamiseksi, polkujen raivaaminen kaikista esteistä , portaiden ylitysten seuranta ohjauselementeillä ja porrasmerkinnöillä jne. – metro, ja erityisesti Pariisin metro, on edelleen liikuntarajoitteisten ihmisten ulottumattomissa.

Sinulla on jäljellä 70,67% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja