August 4, 2021

Alain Weill viimeistelee vetäytymisensä Altice Mediasta BFM-TV: n ja RMC: n kysymysjakson keskellä.

Sivu kääntyy Alain Weillille. RMC: n (aiemmin Radio Monte-Carlo) ylösnousemuksen arkkitehti ja uusien digitaalisten maanpäällisten televisiokanavien (BFM-TV ja sen muunnelmat) luoja lakkaa johtamasta Altice Median (NextRadioTV) ja SFR: n puheenjohtajaa 1On ensi heinäkuussa. “Haluan palauttaa itsenäisyyteni. Olin viipyvä neljä vuotta sen jälkeen, kun ryhmäni myytiin Patrick Drahille, se kesti kuusi vuotta. Siirtyminen sujui sujuvasti, osoittaa tämän suuren television ammattilaisen, joka sai 250 tekstiviestiä torstaina 24. kesäkuuta työntekijöiden puolesta ja muualla.

“Se on liikkuva hetki”, tunnustaa Marc-Olivier Fogielin, BFM-TV: n toimitusjohtajan, joka palkattiin vuonna 2019. ”Se oli ennakoitavissa. Mutta se on historiallisten seikkailun loppu ”, vahvistaa Hedwige Chevrillon, BFM Businessin isäntä, liittyi ryhmään noin viisitoista vuotta sitten. On kulunut jonkin aikaa siitä, kun Alain Weill siirtyi päivittäisestä johtamisesta, vaikka hän osallistui edelleen viikkokokouksiin Marc-Olivier Fogielin ja hänen seuraajansa Arthur Dreyfussin kanssa. Vuonna 2019, kääntyessään ympäri operaattoria SFR, Alticen suurin omaisuus, sen perustaja Patrick Drahi, päätti puuttua Altice Mediaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Emmanuel Macron ja tiedotusvälineiden taistelu

Alkuvuodesta 2020 hän oli vaihtanut kokoonpanoa ja poistanut vähitellen suurimman osan johtohenkilöistä johtokunnasta. “Meidän oli integroitava Alticen kirjanpito-, talous- jne. Järjestelmiin. En nähnyt mitään itselleni pakotettua ”, kertoo Alain Weill, joka nimitettiin myös SFR: n toimitusjohtajaksi marraskuussa 2017 audiovisuaalisten tehtäviensä rinnalla. ”Vaikein osa oli päivä, jolloin myin yrityksen. Sinä päivänä tiedät, että säännöt muuttuvat ”, hän myöntää. Vuonna 2016 hän myi 37% NextRadioTV: stä Patrick Drahille 216 miljoonalla eurolla. Vuonna 2018 hän osti Altice-osakkeita, mikä ansaitsi hänelle 126 miljoonan euron jättipotin tammikuussa 2021, kun yritys jäi eläkkeelle osakemarkkinoilta.

“He ovat erottaneet ainoan visionäärin”

Keskustele liittoumasta “Karppi ja kani” Alain Weillin ja Patrick Drahin välillä ei näytä olevan ristiriidassa, koska heidän tyylinsä poikkesivat toisistaan. Aluksi “Kohtuullinen rakenne”, kuvaa audiovisuaalisen ryhmän sukulaista, joka tarttuu kärsivällisesti yleisöosuuksiin; toisessa ilotulitteiden muodossa tehdyt päätökset muuttuvat joskus märiksi sähinkäisiksi, kuten SFR: n kuusi urheilukanavaa, joista tuli RMC Sport ja jotka lupaavat vähentää, kun ryhmä menetti oikeudet Mestarien liigaan vuoden 2019 lopussa.

Sinulla on 53,64% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Koko artikkeli