August 2, 2021

“Japanin kapitalismi ei ole vielä saattanut päätökseen muutostaan, ja sitä ravistavat usein edelleen feodaalista toimintaa korostavat skandaalit.”

Tappiot ja voitot. Tekosyy on suosituin urheilulaji Japanissa. Sanavarasto on valtava ja myös eleet. Puhelimessa, kadulla, kameroiden edessä, kumartamme enemmän tai vähemmän tilanteen mukaan. Toshiba-ryhmittymän johtajat ovat kokeneet kaikki puolet lähes kuuden vuoden ajan. Siitä päivästä 2015 lähtien, jolloin valtava kirjanpitoskandaali heilutti tätä 145-vuotiasta naista, joka oli kerran Japanin teknisen huippuosaamisen symboli. Presidentti Osamu Yamaga taittoi rinnan 18. kesäkuuta 2021. Hän tunnistaa a “Luottamuksen häviäminen” ryhmälleen finanssiyhteisöltä. Sana on heikko eikä harhailu riittänyt. Yhtiökokous purki sen perjantaina 25. kesäkuuta.

Lue myös Toshiban pitkä rumpu

Maaliskuussa singaporelainen aktivistinen osakkeenomistaja Effissimo pyytää virallisesti riippumatonta tutkimusta yhtiön käytännöistä osakkeenomistajien suhteen, erityisesti kesäkuun 2020 yhtiökokouksessa. Johto kieltäytyy tekosyyllä, että tutkinnan sisäinen on jo pesty manipuloinnin epäilyn hallinta. Mutta yleiseksi hämmästykseksi häiriötekijä saa ylimääräisen yhtiökokouksen, joka äänestää enimmäkseen tutkimuksen puolesta.

Tekstiviestit ja sähköpostit todistavat salaista yhteistyötä viranomaisten kanssa ja viittaavat erityisesti nykyiseen pääministeriin

Ja 10. kesäkuuta kolme valtuutettua asianajajaa toimittavat raporttinsa. Pommi. Hän kuvailee yksityiskohtaisesti, kuinka yrityksen johto suostui voimakkaan talous- ja teollisuusministeriön (METI) ja julkisen eläkerahaston (maailman suurin eläkerahasto) kanssa estääkseen laittomasti vihaisia ​​osakkeenomistajia koskevat yritykset kaataa johto. .

Ironista kyllä, he olisivat erityisesti painostaneet Harvardin yliopiston rahastoa, joka tunnustaa hyvän hallinnon hyveitä koko maailmalle, pidättäytymään tästä äänestyksestä. Lisäksi toisen vastahakoisen osakkeenomistajan viisi miljoonaa ääntä unohdettiin tarkoituksella. Tekstiviestit ja sähköpostit todistavat salaista yhteistyötä viranomaisten kanssa ja viittaavat erityisesti nykyiseen pääministeriin Yoshihide Sugaan, silloiseen hallituksen pääsihteeriin.

Tummat kulmat

Huomattava tunne, joka johti viiden johtajan eroamiseen toimitusjohtajan huhtikuun jälkeen. Ja tänään presidentin lähtiessä. Tämä tapaus herättää kolme pohdintaa, jotka ovat voimassa Japanin ulkopuolella. Ensinnäkin, yli kymmenen vuoden lupauksista huolimatta, japanilaisten yhtiöiden hallintoa leimaa edelleen esi-isien epäluottamus osakkeenomistajiin, varsinkin jos ne ovat ulkomaalaisia. Heitä oli kuitenkin kutsuttu yrityksen pelastamiseksi massiivisen pääomapohjan vahvistamisen aikana vuonna 2017. Hallitus luottaa todellakin kansainvälisten sijoittajien vetovoimaan maan kasvun vauhdittamiseksi.

Sinulla on 22,37% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

toinen