August 4, 2021

liikenteen kysymys hämärtyi turvallisuutta ja vapaata pääsyä koskevista lupauksista

Kaikki äänestävät pyörää! Aluevaalien toisen kierroksen, sunnuntaina 27. kesäkuuta, ehdokasluetteloista muutamat ovat niitä, jotka eivät tue polkupyörän nousua. Pyörätiet, pysäköinti asemilla ja lukioissa, ostotuki: Yli kolmekymmentä luetteloa oli ennen ensimmäistä kierrosta kirjoittanut ehdotuksensa Parlons Vélo 2021 -alustalle, jonka ovat luoneet Ranskan federaation polkupyörän käyttäjät (FUB) ja Vélo & Alueiden verkosto.

“Monet ehdokkaat etsivät toimenpiteitä, joita on helppo markkinoida poliittisesti”toteaa FUB: n presidentti Olivier Schneider, joka mainitsee esimerkkinä “Pyöräilyn ja Seinen ympärillä oleva juhlatapahtuma” ehdottanut Normandian oikeiston ja keskustan luettelo tai Hauts-de-Francessa kuvitteleman “polkupyörän laakso”, jonka ekologi Karima Delli, jolle “Polkupyöriteollisuus edustaa valtavaa kasvualustaa tulevaisuuden työpaikoille, joita ei voida siirtää ja jotka ovat kestäviä”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskassa polkupyörämyymälät kukoistavat, mikä johtuu pyöräilykäytännön lisääntymisestä

Jopa luettelot, joiden voidaan ajatella vastustavan tätä saastuttamatonta liikennemuotoa, menevät heidän jakeestaan. Sisään Pariisilainen torstaina 13. toukokuuta Ile-de-Francen kansalliskokouksen ehdokas Jordan Bardella ilmoitti olevansa “Pyörätiet kehittyminen, mutta kohtuullisella tavalla”, tuomitessaan “Inhimillinen sota käy autoilijoille”.

“Hyvin demagoginen”

”Vuoden 2015 aluevaaleissa polkupyörä oli ohjelmien alaviite. Vuonna 2021 se on olennainen aihe siinä mielessä, että olisi poliittinen virhe olla puhumatta siitä ”, tiivistää Louis Belenfant, Collectif Vélo Ile-de-Francen johtaja, joka kannattaa polkupyörille tarkoitetun RER V: n, V: n, liikenteestä erotetun pyöräteiden verkon luomista.

Varmasti, “Alueilla ei ole toimivaltaa kehittää teitä”, muistuttaa Lucile Ramackers, yritysneuvottelujen konsultti. Mutta alueellisella millefeuille à la française -alueella “He ovat ainoa mahdollinen pilotti, heillä on riittävä taloudellinen pinta ja tekniikka, joka pystyy edistämään verkkoa”, vastasi herra Belenfant.

Toisaalta alueet ovat vuodesta 2002 lähtien olleet täysin päteviä hallinnoimaan julkista liikennettä. “Kaikki kannattavat junaa, kun taas tie, josta tehtiin useita ehdotuksia vuonna 2015, on ollut tänä vuonna ohjelmissa hyvin huomaamaton”, huomauttaa Philippe Duronin, entisen varapuheenjohtajan (sosialistipuolue, PS) ja TDIE: n, puheenjohtajana, joka on liikenteeseen erikoistunut ajatushautomo.

Sinulla on 57,64% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

käy tässä sivustossa