August 2, 2021

Miksi tankkaus on jo kalliimpaa

Tämä on seurausta terveystilanteen parantumisesta ja takaisin saamasta liikkumisvapaudesta: polttoaineen hinnat, jotka olivat dramaattisesti laskeneet tiukan ensimmäisen vangin voimaantulosta, alkoivat jälleen nousta. Toukokuussa 2020 Super 95: n ja dieselin litra oli alimmillaan 1,25 ja 1,16 euroa. Tämä sivu on käännetty. Huoltoasemalla “maailma ennen” on palannut: hinnat näytetään nyt vastaavasti noin 1,51 ja 1,40 euroa.

“Osa pakotetuista säästöistä terveyden kriisin huipulla tulee toteutumattomista polttoainekuluista”, vakuuttaa Flavien Neuvy, joka johtaa Cetelem Automotive Observatoriota. INSEE-tietojen mukaan 42% kotitalouksista käytti ajoneuvoa päivittäin vuonna 2018. Samalla kotimaisen polttoöljyn hinnan lasku voi myös vaikuttaa myönteisesti perheen budjettiin osan vuotta. vuosi.

Lue myös Öljy: Saudi-Arabian iskut nousevat hintoihin

Terveysrajoitteiden lieventäminen kohdistaa jälleen kaikki kotitaloudet kalliimpien polttoaineiden vaikutuksiin. Tämän korotuksen ei pitäisi lyhyellä aikavälillä painaa ranskalaisten kulutusmenoja liian kauan turhautuneena retkistä ja vapaa-ajasta. INSEE: n mukaan voimme “Kohtuullisesti” odottaa heidän rajoittavan kesämatkojaan. Cetelemin kulutuksen seurantakeskus havaitsee laajemmin “Kärsimättömyyden merkit” kuluttajana kesäloman lähestyessä. Harris Interactive -organisaation tekemän tutkimuksen mukaan yli neljännes vastaajista aikoo käyttää enemmän kuin kesällä 2020.

“Ei öljyshokkia horisontissa”

Vähemmän rajoitetun elämäntavan paluun innostuksen ohella on silti välttämätöntä tehdä bensiiniä, joka on edelleen – jos ei kalliimpaa – kalliimpaa. Varsinkin kun taloudellisen toiminnan asteittainen uudelleenkäynnistys ja hypoteesi jatkuvan kasvun palautumisesta globaalilla tasolla eivät väitä hiilivetyjen hinnan laskua. “Voimme kuvitella, että öljyn hinta nousee jälleen hieman, kun otetaan huomioon havaittavat kysynnän jännitteet, mutta en näe, että horisontissa olisi tulossa öljyshokki. Nykyinen taso, noin 70 dollaria tynnyriltä, ​​näyttää sopivan tuottajille, varsinkin kun varastot ovat erittäin suuret ”, analyysi Céline Antonin, taloustieteilijä Ranskan taloudellisen liitännäiskeskuksen observatoriossa.

Sinulla on jäljellä 50,04% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

kuvalähde