August 2, 2021

Kun peräkkäin vastustaa isää ja poikaa

MinäHänen perintönsä on mahdollista välittää kahdelle ihmiselle peräkkäin: jos “asteittainen testamentti tehdään”, nämä kaksi edunsaajaa saavat taatusti saman asian, koska ensimmäisellä on velvollisuus säilyttää omaisuus kuolemaansa saakka. omaisuuden, jonka omistaja hänestä tulee, voidakseen välittää ne toiselle.

Jos tehdään ”jäännösperintö”, toinen legateoitu ei saa mitään, koska ensimmäisellä on velvollisuus lähettää vain “Mitä on jäljellä” omaisuuden, jonka hän on perinyt. Siksi on parempi, että notaarin, joka lukee testamentin, ei pidä sekoittaa asteittaista ja jäljellä olevaa testamenttia, kuten seuraava tapaus osoittaa.

Vuonna 2006 Danielle X kirjoitti maalauksen takaosaan tämän lauseen: ”Haluan tämän maalauksen ja kaiken, mitä omistan [deux maisons] mene elävä testamentti [sic] rakkaalle aviomiehelleni Marcelille (…), kuoli. Kun hän kuolee, kaikki tulee takaisin poikani, Olivierille … “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sekoitettu perhe: kuinka periä lapsenlapset?

Kun hän kuoli vuonna 2010, Me Perinnöstä vastaava notaari Y katsoo, että hän on suorittanut jäljellä olevan testamentin: «L’lauseke mene elävä testamenttipuolustaa rakennusten tiettyä perintöä isälle ilman velvollisuutta suojella poikaa? “, Hän selitti seuraavien koettelemusten aikana ja lisäsi, että äiti ei varmasti halunnut tyydyttää poikaa, jonka kanssa hän oli ollut ristiriidassa vuosia.

Kyynisyys

Mr.Hallituksen laatiman jakosopimuksen ehtojen mukaisestie Y, isä saa omistukseensa talon, jonka arvo on 120 000 euroa. Vuonna 2013, kun hän tarvitsee käteistä, hän myy sen. Olivier, joka ei koske mitään tapahtumaan, luovuttaa sen sitten: hän syyttää häntä siitä, että hän on syyllistynyt väärin hänelle yhdessä notaarin kanssa, kun hän ei kiinnittänyt huomiota eroon, joka vallitsee näiden kahden testamenttityypin välillä. Hän väittää, että hänen äitinsä on suorittanut asteittaisen testamentin ja pyytää korvausta notaarilta.

Colmarin hovioikeus päätti 21. kesäkuuta 2019 hänen hyväkseen: tuomio “Kun tämä kuolee, kaikki tulee takaisin poikani, Olivierille” manifesti “Testamentin haltija luovuttaa pojalleen kaikki testamentoidut omaisuudet”, ja sen “kirjaimellinen merkitys ei kärsi mistään muusta tulkinnasta”. Tuomioistuin katsoi, että notaari oli tehnyt tulkintavirheen aiheuttaen pojalle a “Mahdollisuuden menetys talon perimiseen”. Hän arvioi mahdollisuuden menetyksen 85 prosentiksi ja tuomitsee M: ne Y maksaa 102 000 euroa.

Sinulla on 16,41% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen viittaus