August 2, 2021

“Maailman kaasumarkkinat kilpailevat, ja kuluttajat maksavat korkean hinnan”

Raakamateriaalit. Globaalit kaasumarkkinat ovat kilpaillut, ja kuluttajat maksavat siitä korkean hinnan. Säännelty tariffi, joka koskee edelleen kolmasosaa 10,7 miljoonasta kaasun tilaajista, nousee 9,96% 1: ssäOn Energia-alan sääntelykomissio (CRE) ilmoitti heinäkuussa perjantaina 25. kesäkuuta. Tämä nousu johtuu suurelta osin (7,8%) « kaasun hintojen nousuun maailmanmarkkinoilla ”hän selittää.

Hallituksella on oma osuutensa vastuusta: nostamalla kaasuntoimittajien velvollisuuksia asiakkaiden energian raittiuden suhteen, mikä nostaa energiansäästötodistusten kustannuksia, se on edistänyt tätä inflaatiota. Ja ei ole varmaa, että tilaajat lohduttavat itseään katsomalla taaksepäin, kuten CRE kehottaa heitä tekemään: vuodesta 1On Tammikuussa 2019 kulutus laski, joten kasvu oli vain 1,1%, selvästi inflaation alapuolella.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Vahvasta kysynnästä huolimatta “pilviä alkaa kertyä kaasuhorisonttiin”

Sinun täytyy palata vuoteen 2008 löytääksesi niin korkeat hinnat Euroopan markkinoilta. Useat tekijät selittävät ilmiön. Ensinnäkin Covid-19: n jälkeinen talouden elpyminen, erityisesti Kiinassa ja vanhalla mantereella. Se ruokkii erittäin energiaintensiivisten teollisuudenalojen (paperitavarat, kemikaalit, auto-, alumiini-, elintarvike-, terästeollisuus jne.) Jatkuvaa kysyntää, joka absorboi kolme neljäsosaa maailman metaanituotannosta.

Kylmä ja pitkä talvi

Lisäksi kylmä ja pitkä talvi pakotti energiantuottajat käyttämään varastoja toimittamaan kattiloita yksityishenkilöille ja turbiineja voimalaitoksissa. Niiden täydentäminen talven ennakoimiseksi ohjaa kysyntää ja hintoja. Tähän lisättiin Pohjanmeren esiintymien kunnossapitotoimenpiteet ja Snovhit-nestekaasun (LNG) tuotantolaitoksen sulkeminen Pohjois-Norjassa tulipalon jälkeen. Ja monien LNG-terminaalien rakentamisen lykkääminen.

Lue myös Engien kaasutariffit nousevat 10% 1. heinäkuuta

Lopuksi punnittiin Venäjä, joka tuottaa 40 prosenttia tuonnista Euroopan unionista. “Eurooppalaisten tarjonta- ja hintakehitysten kehitys riippuu vahvasti Gazpromin kaupallisesta strategiasta”, analysoi Ranskan öljyinstituutin. Kremliä lähellä oleva ryhmä on kuitenkin vähentänyt Ukrainan kautta kulkevia virtauksia Eurooppaan ja siten kasvattanut tulojaan. Asiakkaidensa kanssa allekirjoittamat sopimukset on indeksoitu sekä öljyn hintoihin että hintoihin samanaikaisesti. päivä päivältä (paikalla). Se odottaa nyt Nord Stream 2: n, sen kaasuputken käyttöönottoa, joka kuljettaa kaasua Saksaan, joka kulkee Itämeren alta, jota Yhdysvallat ei enää vastustaa.

muutti tänne