July 28, 2021

Hallitus nostaa C-luokan virkamiesten nettomäärästä 40 eurosta 100 euroon kuukaudessa

Jäädytettynä yli kymmenen vuoden ajan, lukuun ottamatta vuotta 2016, virkamiesten indeksipiste ei nouse. BFM-TV: ssä tiistaina 6. heinäkuuta kutsuttu muutos- ja virkamiesministeri Amélie de Montchalin ilmoitti, että vain luokan C virkamiesten palkat nousevat.

“Ehdotan pienempää ja kohdennetumpaa kirjekuorta, joka tarjoaa 40-100 euroa netto enemmän kuukaudessa C-luokan alimman ikäluokan mukaan.”, sanoi ministeri. Lisäys koskee 1,2 miljoonaa virkamiestä tässä vähiten palkatussa luokassa kolmessa julkisessa tehtävässä: valtiossa, paikallisyhteisöissä ja sairaaloissa. Ministerin mukaan kasvu on kahden miljardin euron budjetti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Virkamiehet marssivat Pariisissa parempien palkkojen saamiseksi

Tämä ilmoitus tulee, kun ministeri vastaanottaa julkisen palvelun ammattiyhdistykset tiistaina aamulla a ”Palkkakokous”. Ammattiliitot ovat vaatineet turhaan vuosien ajan ostovoiman uudelleenarviointia 5,5 miljoonalle virkamiehelle. Mutta Amélie de Montchalin perusteli kieltäytymisensä korottaa indeksipistettä:

”Indeksipiste ei nouse. Sen korottaminen prosentilla maksaa julkiselle taloudelle kaksi miljardia euroa (…) Sen korottaminen merkitsisi kaikkien kasvattamista samalla prosentilla. Asteikon alaosassa olevat ovat kasvaneet 1%[aient] 10–14 euroa enemmän kuukaudessa, kun se on satoja euroja ministerien johtajille. “

Lukuun ottamatta vuotta 2016, jolloin se arvostettiin uudelleen 1,2 prosentilla, julkishallinnon virkamiesten palkkojen laskemiseen käytetty indeksipiste on jäädytetty vuodesta 2010. Ammattiyhdistykset tuomitsevat yksimielisesti ostovoiman menetyksen, joka rankaisee alhaisimmat palkat ja palkkiot. julkishallinnon ammattien houkuttelevuus.

“Tasa-arvon barometri”

Tiistaina ministeri lupasi myös “Nosta sopimussuhteisten työntekijöiden palkkoja ja varmista, että ne kaikki ylittävät vähimmäispalkan”. « Varmistamme, että kampanjoita on paljon, käynnistämme tasa-arvobarometrin kuten yksityisellä sektorilla. Vuodesta 2017 lähtien meillä on ollut johdonmukainen palkkapolitiikka ”, vakuutti Mminä kirjoittanut Montchalin.

“Olimme takana kaupoissa, kuten opettajat, lainvalvontaviranomaiset, hoitajat, hän myönsi. Pariisin ja provinssin, miesten ja naisten välillä on myös epätasa-arvoa alhaisissa palkoissa. » Miesten ja naisten palkkakuilu julkisissa palveluissa on keskimäärin 13%, kun ammattitaito ja ikä ovat yhtä suuret.

Ministeri muistutti myös jo ilmoitetusta toimenpiteestä: julkisten työnantajien kertakorvaus täydentävästä sairausvakuutuksesta, jonka virkamiehet ovat tähän asti rahoittaneet yksin.

Tämä kattavuus, joka kattoi vähintään 50% täydentävän sairausvakuutuksen kustannuksista kaikille virkamiehille heidän asemastaan ​​riippumatta, oli erittäin odotettu toimenpide, jota sovelletaan asteittain: vuodesta 2022 valtion virkamieskunnassa (FPE) ja ylöspäin 15 euroon kuukaudessa vuoteen 2026 asti alueelliselle (FPT) ja sairaalalle (FPH).

Lue toimituksemme: Virkamies: liian kirjanpitouudistus

Maailma AFP: n kanssa

sivuston www