July 31, 2021

Kreikka, suosittu kohde ulkomaisille elokuville

”Kreikalla on nyt paikkansa elokuvateollisuuden kartalla. Yhä useammat ulkomaiset tuottajat tulevat tekemään siellä isoja ampumisia ” kertoo Faliro House -elokuvayrityksen tuotantopäällikkö Kostas Kefalas. Tällä hetkellä hänen koko tiiminsä järjestää elokuvan kuvaamisen Kreikan kummajainen, tuottaja Disney +. Elokuva seuraa NBA: n tähtikoripalloilijan Giannis Antetokounmpon elämää. Nigerian vanhempien luona Ateenan suositulla Sepolian alueella syntynyt nuori mies, jolla ei ollut Kreikan kansalaisuutta vasta 18-vuotiaana, onnistui saamaan sopimuksen Yhdysvalloissa ja nousemaan liigan kärkeen. maailmassa.

Lue myös Kori: Giannis Antetokounmpo, NBA: n kreikkalainen “friikki”

Pelkästään tämä ampuminen jättää Kreikkaan 20 miljoonaa euroa tuloja. Kahden viime vuoden aikana 140 tuotantoa (elokuvat, dokumentit, sarjat, reality-TV, mainospalat jne.) Saivat tukea Kreikan valtiolta, ja vastineeksi investoinnit maahan olivat 169 miljoonaa euroa. Ammunnat, jotka toteutettiin 130 eri paikassa ympäri Kreikkaa, työllistivät yli 35 000 ihmistä (näyttelijöitä, teknikkoja, avustajia jne.).

Aiemmin Kreikka on kuitenkin unohtanut suuret Hollywood-tuotokset. Vuonna 2017 toinen opus Mamma Mia on kuvattu Kroatiassa eikä Kreikan saarilla Skopelos tai Skiathos, jossa ensimmäinen elokuva asetettiin. Vuonna 2016 kohtausta, jossa samannimisen elokuvan Jason Bourne ylittää Syntagma-aukion räjähtävän säästöprosessin aikana, ei kuvattu Ateenassa, vaan Teneriffalla (Espanja). Jopa Oliver Stonen elokuva, joka kertoo Aleksanteri Suuren tarinan, kuvattiin vuonna 2004 Marokossa!

Tukijärjestelmä

“Byrokratia oli muutama vuosi sitten todellinen rutto, eikä tuotannon houkuttelemiseen ollut kannustavaa tukea, kun taas muut Välimeren maat olivat toteuttaneet toimenpiteitä”, kertoo Kostas Kefalas. Kaikki muuttuu vuodesta 2017, jolloin hallitus otti käyttöön tukijärjestelmän Kreikassa maksettujen korvausten muodossa. Tämä Kreikan valtion rahoittama tuki on osa hallituksen strategista kehittämissuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on houkutella ulkomaisia ​​sijoittajia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Todellinen instituutio Ateenassa, ulkoilmateatterit avataan uudelleen

« Todellinen käännekohta tapahtui heinäkuussa 2020, kun tuki on kasvanut 35 prosentista 40 prosenttiin menoista. Kreikalla on nyt erittäin edullinen kehys verrattuna muihin Euroopan maihin, kuten Kroatia (25%) tai Portugali (25-30%), jotka ovat myös ottaneet käyttöön samanlaisen järjestelmän. “, toteaa digitaalisen hallinnon ministeriön pääsihteeri Leonidas Christopoulos. Samaan aikaan kansallinen audiovisuaalisen median ja viestinnän keskus Greek (Ekome) tekee kaikkensa estääkseen ulkomaisia ​​sijoittajia eksymästä Kreikan byrokratian käänteisiin.

Sinulla on 47,67% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä artikkeli