July 28, 2021

Euroopan komissio tarkistaa kasvuennusteitaan jälleen ylöspäin

On myönteistä, että Euroopan komission taloustieteilijät valmistautuvat lomalle. Keskiviikkona 7. heinäkuuta julkaistuissa ennusteissaan (“kesä”) he kuvaavat kuvan Euroopasta, joka elpyy ja poistaa Covid-19-pandemian taloudelliset tuhot odotettua nopeammin. Kuten he olivat tehneet jo toukokuussa, he tarkistavat ennusteitaan ylöspäin. “Euroopan talouden oli määrä olla tänä vuonna vahvin kasvu, jonka se on nähnyt vuosikymmenien aikana”, kommentoi talousasioista vastaava komissaari Paolo Gentiloni.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ursula von der Leyen kiertueella puolustamaan Euroopan elvytyssuunnitelmaa

Komission mukaan bruttokansantuotteen (BKT) odotetaan kasvavan 4,8% tänä vuonna ja 4,5% vuonna 2022 sekä euroalueella että Euroopan unionissa (EU). Keväällä vedottiin rahaliiton 4,3%: n (4,2% EU: n) palautumisesta vuonna 2021, sitten 4,4%: n (molemmissa tapauksissa) noususta vuonna 2022. Tässä yhteydessä euroalueen kansallinen varallisuus pitäisi palata vuoden 2019 tasolleen, ennen kuin pandemia upottaa vanhan maanosan pahimpaan kriisiin, jonka se on tuntenut vuodesta 1929, vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä, kolme kuukautta odotettua aikaisemmin.

Talous supistui merkittävästi vähemmän ensimmäisellä vuosineljänneksellä kuin komission asiantuntijat olivat odottaneet. Euroalueen BKT laski 0,3%, kun he ennakoivat 0,6%: n laskua. Useat maat – Baltian maat, mutta myös Kreikka, Kypros, Malta, Luxemburg, Irlanti sekä Slovenia, Bulgaria, Kroatia, Unkari, Romania, Puola ja Ruotsi – ovat jopa kasvaneet positiivisesti vuoden alussa. Jopa Italia voi olla ylpeä aktiivisuuden kasvusta (0,1%) ensimmäisellä neljänneksellä.

Rokotusten edistyminen saa Brysselin optimismiin

Ranskan ja Saksan BKT-supistuminen jatkoi puolestaan ​​vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana sen jälkeen, kun se oli laskenut 7,9% ja 4,8% vuonna 2020. Ranskan odotetaan kuitenkin tekevän niin. kasvu on 6% vuonna 2021 ja 4,2% vuonna 2022. Ja Reinin yli kasvun pitäisi saavuttaa 3,6% tänä vuonna ja kiihtyä 4,6%: iin vuonna 2022.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Jean-Luc Tavernier, INSEE: n pääjohtaja: “Vuoden lopussa olemme palaaneet aktiivisuustasolle vuoden 2019 lopussa”

Yleensä rokotuskampanjoiden edistyminen kannustaa Brysseliä optimismiin, kun taas talouden sujuvan toiminnan rajoitukset poistetaan peräkkäin. Maanantaina 5. heinäkuuta, viimeisimpien käytettävissä olevien tietojen mukaan, kaksikymmentäseitsemälle oli toimitettu 482 miljoonaa rokoteannosta, 376 miljoonaa oli annettu. Yhteensä lähes 63% aikuisväestöstä oli saanut vähintään yhden injektion ja 45% oli täysin rokotettu. Tässä yhteydessä yhteisön johtaja pitää uskottavana tavoitettaan, että 70 prosenttia yli 18-vuotiaista rokotetaan heinäkuussa.

Sinulla on 47,15% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen sivusto