August 3, 2021

Groupe ADP: n konflikti on tukossa

Groupe ADP: n konflikti ei ole loppumassa, kun lentoaseman johtajan työntekijät aloittavat kolmannen lakko-viikonloppunsa. Viimeinen neuvottelukokous, maanantai 5. heinäkuuta, ei tuottanut tuloksia, joita kolme edustajayhdistystä, CGT, CFE-CGC ja UNSA, odottivat.

“Pidämme lakkoilmoituksen perjantaina 9.7. – sunnuntai 11. heinäkuuta”, sanoo Véronique Pigueron, Groupe ADP: n CFE-CGC: n puheenjohtaja. Hänen mukaansa muutamat maanantaina 5. heinäkuuta ehdotetut ennakot ovat johtoa “Riittämätön ja ei tyydyttävä”. Vastoin kolmen organisaation pyyntöä johto kieltäytyi peruuttamasta työsuunnitelmien mukauttamista koskevaa suunnitelmaansa, mikä vähentää työntekijöiden palkkoja. Hän ehdotti vain keston lyhentämistä.

Lue myös Lakko Pariisin lentokentillä: 200 mielenosoittajaa, ei viivästyneitä lentoja

Tietojemme mukaan tämä palkanlasku ei ylitä 1On Tammikuu 2024. Palkkojen lasku voi olla jopa lyhyempi “Jos vuonna 2019 saavutettu lentoliikenne on palannut ennen tätä päivämäärää”, osoittaa ammattiyhdistys. Tämä on epätodennäköistä, huolestuttakaa ammattiliittoja, koska 2019 oli ennätysvuosi Groupe ADP: lle, jossa oli 108 miljoonaa matkustajaa. Käytännössä viimeisimpien johtoehdotusten mukaan tulojen lasku on “5% vuonna 2022 ja sitten 4% vuonna 2023”, korostaa ammattiliittoa.

Joustamattomuus

Mutta todellisuudessa puute on suurempi, koska Mr.minä Pigueron, “Vuonna 2021 ei ole kannustimia eikä osallistunut vuonna 2020”. Ammattiliittojen osalta johto on edelleen hyvin kaukana merkinnästä näillä edistysaskeleilla. Konfliktin alkaessa työntekijät pelkäsivät jopa 20 prosentin palkkojen menettämistä. “Tämä on väärin”, oli yrittänyt rauhoittaa ryhmän toimitusjohtaja Augustin de Romanetia, koska “Yli 7% korvaamme kaikki tappiot, ja 88% työntekijöistämme ei menetä yli 4%”, hän oli sitten täsmentänyt. Väärä, vastaa Mminä Pigueron. Häntä varten, “Johdon ehdottamat 15 toimenpidettä johtavat yli kuukauden palkan menetykseen”. Erityisesti vähentämällä 90 prosenttia kilometrimäärästä.

Työntekijät eivät myöskään ole tyytyväisiä liikkuvuuslausekkeen yksinkertaiseen yhden vuoden lykkäämiseen, jonka poistamista he pyysivät. Viimeksi mainitun pitäisi tulla voimaan vasta syyskuussa 2022. Groupe ADP: n johto ei halunnut ottaa yhteyttä ottaessaan yhteyttä.

Sinulla on jäljellä 20,83% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

artikkeli