August 1, 2021

“Kun taiteilija johtaa Avignon-festivaalia, hänen on mietittävä toimintatapaansa”

Festival d’Avignonin uusi johtaja harkitsee nimitystään uudelleen ja selittää haluavansa “Luo odottamattomia linkkejä”.

Kuinka päätit nimityksestäsi?

Vuoden alussa minuun otti yhteyttä Elysée ja kulttuuriministeriö, jotka kysyivät, olisinko valmis hakemaan. Vastasin positiivisesti, koska minulla on intohimo festivaaliin. Lisäksi on hyvä, että Lissabonin Teatro Nacional, jota olen johtanut vuodesta 2015, vaihtaa omistajaa: emme saa monopolisoida virkaa varsinkaan, kun olemme saavuttaneet joitain tuloksia. Joten kirjoitin projektin Avignonille tietäen, että olin osa pitkää postulanttien luetteloa. Kuukausien aikana luettelo lyheni. Tapasin kulttuuriministerin, Avignonin pormestarin ja festivaalin hallituksen jäsenet. Ja minut valittiin finalistien joukkoon.

Mikä innostaa sinua Festival d’Avignonissa?

Avioliitto muistin ja tulevaisuuden välillä. Ennen kuin tulin sinne ensimmäistä kertaa, vuonna 2015, taiteilijana ja katsojana tunsin hänet tietysti opintojeni ja lukemieni kautta. Sen elämisen aikana olin hukkua: olemme Euroopan ja maailman teatterin historian keskipisteessä, joka on tehnyt myytin Avignonista sen perustamisesta vuonna 1947 lähtien ja samalla odottamattomien, innovaatioiden laboratoriossa. , löytöjä. Avignonin yleisö on ainutlaatuinen maailmassa. On harvinaista tulla ulos teatterista ja nähdä, mitä ihmiset käyvät läpi. Terasseilla, kaduilla ja kuljetuksissa, kaikkialla, on edelleen teatteri ja keskustelu teatterista, 24 tuntia päivässä. Se vahvisti luottamusta ammattini.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Festival d’Avignonin ohjaa ohjaaja Tiago Rodrigues seuraten Olivier Pyä

Aiotko asettua kaupunkiin?

Se ei ole velvollisuus, mutta mielestäni on todella tärkeää, että ohjaaja asuu Avignonissa ympäri vuoden, että hän kuuluu kaupunkiin ja että hän käyttää kaiken energiansa utopian palvelemiseen. joka edustaa festivaalia. Jätän Teatro Nacionalin johdon – keskustelen asiasta hallituksen ja Portugalin hallituksen kanssa. Muutaman kuukauden kuluttua voin omistautua kokonaan seuraavaan toimintaani. Työskentelen luovutuksen kanssa nykyisen johdon kanssa ja teen oppisopimuskoulutukseni maahanmuuttajana, mikä on minulle hyvin uutta. Olen matkustanut paljon elämässäni, mutta en ole koskaan muuttanut. Sanoin aina, että olin päättänyt jäädä Portugaliin, lähden usein, mutta palasin sinne. Asuminen Avignoniin tarkoittaa maastamuuttoa, tosiasiallisesti olematta: se on mennä elämään teatterin maahan. Joten kotona.

Sinulla on jäljellä 33,94% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyppää tälle sivustolle