July 31, 2021

Pariisissa ratifioitu pysäköintiuudistus: kaksipyöräiset lämpöpumput maksavat

Sen hyväksymisestä ei ollut epäilyksiä, kun otetaan huomioon pääomaa hallitsevan vaaleanpunaisen-vihreän enemmistön yksimielisyys aiheesta. Pariisin PS: n pormestari Anne Hidalgo sai tiistaina 6. heinäkuuta varmenteen varamiesympäristönsuojelijan David Belliardin pysäköintiuudistuksen kunnanvaltuustoon, jossa määrätään erityisesti maksullisesta pysäköinnistä vuodesta 2022 alkaen lämpömoottorikäyttöisille kaksipyöräisille.

A “Anne Hidalgon erittäin vahva muutostavoite” : Varapuheenjohtaja Europe Ecologie-Les Verts (EELV) julkisen tilan muuttamiseksi suhtautui myönteisesti Pariisin puolipyörän aikana vuonna 2020 uudelleenvalitun sosialistineuvoston jäsenen kampanjalupaukseen, joka edistyi nyt mahdollisena PS-ehdokkaana presidentinvaaleissa. Ensi vuoden alusta alkaen muiden kuin sähkömoottoripyörien ja skoottereiden on siis maksettava tariffi, joka vastaa 50 prosenttia niiden autojen tariffeista, jotka puolestaan ​​näkevät 1On Elokuu 2021 kävijämäärän nousu 4 eurosta 6 euroon tai 2,4 eurosta 4 euroon tunnissa, riippuen kaupunginosista.

Pysäköinti tulee vähitellen maksulliseksi Bois de Vincennes- ja Bois de Boulogne -ostoksissa syksystä alkaen, vaikka kommunistiryhmä olisi saanut ilmaisia ​​paikkoja urheilutilojen läheltä voidakseen “Säilytä metsän urheilullinen kutsumus”. Rikkomuksia tekeville henkilöille postilippupaketti (FPS), joka on korvannut liput vuodesta 2018, nousee merkittävästi: 50: stä 75 euroon keskustassa ja 35: stä 50 euroon ulommilla alueilla.

Uudistuksen mukaan on myös poistettava vähintään 60 000 pinta-alaista pysäköintipaikkaa, eli puolet nykyisestä puistosta pääkaupungin kaduilla ja noin 60 hehtaaria, mikä kompensoidaan suurimman osan edustavien maanalaisten pysäköintialueiden lisääntyneestä käytöstä. (65%) kaikista paikoista. Paikat yleisölle “Prioriteetti” on kuitenkin kehitettävä toimeksiannon aikana: 1 000 lisää kuljettajille, yhtä paljon vammaisille, auton jakamis- ja rahtipyörille, 100 lisää takseille, 2400 sähkölatausasemaa maanpinnan yläpuolelle ja 6000 maan alle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pariisi maksaa moottoripyörien ja skoottereiden pysäköinnistä

“Iso askel”

Ympäristönsuojelijat eivät ole välttäneet tyytyväisyyttään tähän “Iso askel kohti julkisen tilan uudelleenkäyttöä”. “Vaikka yksittäiset ajoneuvot vievät 50% julkisesta tilasta ja edustavat vain 13% päivittäisistä matkoista, tämä uudistus saavuttaa useita edistämiämme tavoitteita, nimittäin vähentää autojen ja moottorikäyttöisten kaksipyöräisten tilaa tiellä pariisilaisten ja luonnon hyväksi”tervehti EELV-ryhmän puheenjohtajaa Fatoumata Konét.

“Kansalaiskonferenssin jäsenten vaatimus ja verkkokuulustelun osanottajien suosiota” Herra Belliardin mukaan lämpömoottoristen kaksipyöräisten henkilöiden maksetun pysäköinnin lippulaiva näyttää olevan “Kohtuullinen mitta, kun otetaan huomioon tilan niukkuus ja kustannukset sekä suuri tila, jonka moottorikäyttöisten kaksipyöräisten ajoneuvojen pysäköinti vie erityisesti jalkakäytävillä”.

Vastustajat tuomitsivat liian korkean hinnoittelun kaksipyöräisille, kuten autoille “Kivuton rikkaille ja ei muuta heidän käyttäytymistään”, sanoi Danielle Simonnet (LFI). ”Pettymyksemme heijastaa sitä odotusta [la réforme] oli synnyttänyt, valitti valitun MoDemin johtaja Maud Gatel, joka syyttää Mr.minä Hidalgo tehdä pyöräilijöitä “Lypsylehmät”.

“Kolme vuotta sitten olit jo kaksinkertaistanut pysäköintihinnan Pariisissa”, korosti 17: n kaupunginjohtajaa (LR)e arrondissement Geoffroy Boulard, jolle suurin osa vasemmistosta tulee “Verota Pariisiin töihin tulevia”. “Pariisista ajaminen on tullut painajainen, jonka aiot tehdä ylihinnoitelluksi”, jälleen kerran karkaisi valitun LR: n.

Mutta M. Belliardille, “Rikkaimmat liikkuvat autolla ja moottoripyörillä”, sillä aikaa “Köyhimmät, vaatimattomimmat, keskiluokka käyttävät jo massiivisesti julkista liikennettä, kävelyä tai pyöräilyä”. “Saastumisesta kuolleet ovat ennen kaikkea köyhimmät, joita väität puolustavanne”, lisäsi ekologi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pariisissa ja muualla meidän on autettava energiasiirtymää nopeuttamaan niitä, joihin se vaikuttaa eniten”

Maailma AFP: n kanssa

Miksi et yrittäisi täältä