July 31, 2021

riita voitaisiin ratkaista WTO: ssa

Päätös on “Skandaali” Ranskalaiset samppanjatuottajat. Nimi “samppanja”, joka on usein anastettu ja nyt suojattu, uhkaa Venäjällä presidentti Vladimir Poutinen itsensä perjantaina 2. heinäkuuta allekirjoittama laki. Teksti velvoittaa samppanjamerkkien jakelijoita kirjoittamaan takaseinään, joka on sijoitettu pullossa sanat “kuohuviini”. Samppanjan käännös venäjäksi – ranskalaisen translitteraation mukaan – “champanskoye” – varataan venäläisille kuohuviinien tuottajille.

Lue myös Venäjä omistaa samppanjan nimen

Samppanjatuottajat pyysivät maanantaina 5. heinäkuuta Ranskan ja Euroopan diplomatiaa puuttumaan asiaan. Ranska uskoo neuvotteluihin, mutta tarvittaessa vie asian Maailman kauppajärjestöön (WTO). “Jos sattumalta todistetaan, että WTO: n sääntöjä on rikottu, niin jatkamme, kuten olimme aiemmin suunnitelleet Venäjän suhteen. Toivon, että vuoropuhelu antaa tämän ongelman ratkaista ”, julisti Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian, joka pidätettiin tiistaina 6. heinäkuuta asiasta kansalliskokouksessa.

Pahoittelen a “Todella erittäin nopea tutkimus Venäjän parlamentissa” Ranskan diplomatian päällikkö sanoi, ettei hän vielä mitannut kaikkia seurauksia. “Tämä laki on osa Venäjän protektionististen toimenpiteiden logiikkaa viinialalla”lisäsi herra Le Drian. “Lisäksi meidän on jo pitänyt tuoda tämä kysymys WTO: lle maantieteellisten merkintöjen kyseenalaistamisesta. “

Samppanjakomitea vaatii viennin lopettamista

“Menettää samppanjalaisilta oikeus käyttää nimeä samppanja [en cyrillique] on skandaali; se on yhteinen perintömme ja silmänne ”, tuomittu yhteisessä julkilausumassa Maxime Toubart ja samppanjakomitean puheenjohtajat Jean-Marie Barillère. He pyysivät samppanjayhtiöitä lopettamaan kaikki toimitukset Venäjälle toistaiseksi.

Samppanjakomitean mukaan, jos samppanjan viineillä on yksinoikeus käyttää samppanjan nimeä latinalaisin kirjaimin pääetiketissä, tämä uusi laki velvoittaa heidät luopumaan termistä “champanskoye” ja esittämään itsensä termillä kuohuviini. kyrillisin kirjaimin takana.

“Venäläiset, mitä he lukevat, ei ole latinaa, se on kyrillisiä merkkejä!” “, sanoi samppanjakomitean toimitusjohtaja Charles Goemaere. Venäjä on vain 15e samppanjan vientimarkkinat, ja noin kaksi miljoonaa pulloa keskimäärin vuosittain myytävistä 150 miljoonasta pullosta Ranskan ulkopuolella, mutta näin onkin “Suhteellisen hyvin arvostettu”, koska venäläiset ostavat kivoja cuvéeja herra Goemaeren mukaan.

Samppanjakomitea pahoittelee tätä lakia “Kyseenalaistaa yli kaksikymmentä vuotta kestäneen kahdenvälisen keskustelun Euroopan unionin ja Venäjän välillä alkuperänimitysten suojaamisesta”. Valitettavasti, että sille ei ilmoitettu uuden lainsäädännön täytäntöönpanosta, komitea ilmoitti päättävänsä jatkaa keskusteluja Venäjän viranomaisten kanssa samppanjan nimen yksinoikeuden saamiseksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Taidetta ja tapaa juoda samppanjaa ympäri maailmaa

Sovetskoye champanskoye, halpa juoma

Stalinin johdolla vuonna 1937 perustetun Sovetskoye Champanskoye -brändin oli häpäistävä porvarillinen juoma tarjoamalla se kaikkien Neuvostoliiton proletaarien saataville. Samanaikaisesti useat tasavallat olivat myös lanseeranneet konjakkinsa eli ”koniakin”. Nämä juomat valmistettiin ja myytiin kohtuuhintaan. Mutta samaan aikaan heistä tuli synonyymeja ranskankielisten versioidensa vaalealle kopiolle.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen nimi “champanskoye” jatkui, mikä alkoi aiheuttaa ongelmia varsinkin sen jälkeen, kun Moskova liittyi Maailman kauppajärjestöön vuonna 2012. Venäjän kuohuviinien tuottajajärjestön mukaan maan tehtaat voivat tuottaa jopa 220 miljoonaa pulloa vuodessa, valtaosa (216 miljoonaa) tuotantomenetelmän perusteella, joka on hyvin erilainen kuin Ranskassa.

Valvottu alkuperänimitys, sana “samppanja” puolustaa mustasukkaisesti Ranskaa, joka muistuttaa, että viinin on oltava peräisin tietyltä alueelta samannimisellä alueella, jotta sillä olisi oikeus käyttää sitä. Champagne-nimityksen puolustaminen on tuottajien esi-isätaistelu, joka yhdisti voimansa vuonna 1843 “Kuohuviinintuottajien harhaanjohtavaa käyttöä vastaan”muistuttaa samppanjakomiteaa.

1980-luvun puolivälistä lähtien tuottajat ovat pyrkineet laajentamaan samppanjan nimityksen suoja-aluetta loiselta käytöltä, joka vie sen pois ja heikentää sen mainetta.

Maailma AFP: n kanssa

Perusasiat