August 1, 2021

“Velkojen peittämä Suning-imperiumi saa pelastusratan Pekingistä”

Krooninen. Xi Jinping ei pidä häiriöstä. Harmonia on jopa Kiinan johtajan filosofian ja poliittisen toiminnan ohjauskuva. Näin hän tuo Keski-Valtakunnan hyvin ylenpalttisen kapitalismin takaisin linjaan. Kurissa. Hän lähetti salaperäisesti myyttisen, mutta liian puhelun ja liian vaatimattoman Jack Ma, Alibaban perustajan, maaseudulle. Ja tänään, kun Kiinan kommunistinen puolue viettää 100-vuotisjuhliaan, valtio järjestää yhden suurimmista liike-imperiumeistaan ​​järjestäytyneen pelastuksen. Velkaantunut Suning.com saa Pekingissä tehdyn pelastusrenkaan. Jiangsun alueen hallituksen johtama rahasto, jossa yrityksen pääkonttori sijaitsee, tuo sille 1,4 miljardia dollaria (1,2 miljardia euroa) likviditeettiongelmiensa ratkaisemiseksi.

Lue Philippe Escanden sarake: Alibaba: “Kiinan valtio on päättänyt kansallistaa Internetin”

Tätä varten hän mobilisoi suuren joukon suuria teollisuusyrittäjiä, kuten älypuhelinten valmistajan Xiaomin, kodinkoneiden johtajat Haier ja Midea, elektroniikkateknikko TCL, puhumattakaan Alibabasta, joka on jo pääkaupungissa. Siksi ryhmän tärkeimmät toimittajat kiirehtivät sen apua. Lähes 9000 myymälää 700 kaupungissa, Suning tunnettiin nimellä “Chinese Darty”, joka on erikoistunut kodinkoneisiin ja elektroniikkaan, ennen kuin se laajentui yleiseen vähittäiskauppaan. Vuonna 2019 hän oli palauttanut 210 Carrefour-hypermarkettia maksamalla käteisellä yli 600 miljoonaa euroa. Ranskalaisten on onniteltava itsensä tänään myynnin hyvästä ajoituksesta muutama kuukausi ennen Covid-19-tapausten kohoamista.

Lue myös Carrefour vetäytyy Kiinasta

Suurten magnojen, noiden miljardööriparonien, aikakausi on loppumassa

Jos kriisi antoi viimeisen iskun tälle uuden verkkotalouden tähdelle, joka on läsnä sekä verkossa että fyysisissä myymälöissä, kunnianhimo saavutti ennen kaikkea hänen kyltymätön ruokahalu. Zhang Jindong, ryhmän perustaja vuonna 1990, on investoinut kauppaan, rahoitukseen, kiinteistöihin, urheiluun … Hän perusti tutkimuskeskuksen Piilaaksoon, osti Inter Milan -jalkapalloseuran. Mutta ennen kaikkea hänen sijoituksensa Evergrandeen, suurimpaan kiinalaiseen kiinteistökehittäjään ja myös velkaantuneimpiin, oli hänelle kohtalokas.

Kollegoidensa Wandan, Anbangin tai HNA: n tavoin hän joutui yhä vähemmän hallittavan, yli 6 miljardin euron takaisinmaksettavan vuoden aikana velan päähän. Financial Times. Herra Zhangin on nyt katkaistava se. Hän menettää määräysvallan ryhmässään, jossa Alibaba omistaa yli 20% pääomasta, mutta tarkassa valtion valvonnassa. Nyt klassinen asetus vaiheittain. Suurten magnojen aikakausi, ne miljardi-paronit, jotka rakensivat hillittömän kiinalaisen yksityisen kapitalismin, ovat loppumassa. Aseta keisari Xi: n järjestykseen.

tärkeä linkki