July 31, 2021

ammattiliiton virkamiehet pidätettiin Orlyssä

Roosy-Charles-de-Gaullen ja Orlyn Pariisin lentokenttien johtaja, CFE-CGC, CGT ja UNSA Groupe ADP: n (entinen Aéroports de Paris) virkamiehet pidätettiin perjantaina 9. heinäkuuta Orlyssä , silmiinpistävien työntekijöiden mielenosoituksen aikana Agence France-Presse (AFP) oppi ammattiliittojen lähteistä. Lentokentän lähde vahvisti poliisin pidättäneen mielenosoittajia Orlyssä. Lentoliikenne oli normaalia keskipäivällä Orlyssä ja melkein normaalia Roissyssä, kertoi Groupen ADP-johto.

ADP: n CFE-CGC: n puheenjohtaja Véronique Pigueron kertoi AFP: lle puhelimitse, että hänet oli “Poliisi pidätti CGT-johtajan kanssa Orlyssä Isabelle Bigandissa”. ”Olen poliisiasemalla M: n kanssaminä Bigand », hän sanoi myöhemmin tekstinä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roissy-Charles-de-Gaullen lentokentällä voi kadota jopa 30 000 työpaikkaa

ADSA: n UNSA: n pääsihteeri Laurent Garssine ilmoitti myös puhelimitse AFP: lle poliisin pidätyksestä “Kahden CGT-valtuuskunnan päällikön kanssa”. “Olemme rauhallisia. Teimme istunnon tiellä ja meidät pidätettiin, koska meillä ei ollut henkilötodistusta “, hän yksityiskohtaisesti. Garssine sanoi kutsuneensa Groupe ADP: n toimitusjohtajan Augustin de Romanetin “Sorrojista ilmoittaminen”.

Nämä pidätykset saivat CFE-CGC: n ja UNSA: n kansalliset virkamiehet reagoimaan Twitterissä. UNSA: n pääsihteeri Laurent Escure kuvasi mielenosoittajien pidättämistä“Sietämätön”. “#ADP: n johto pyytää [représentants] liitto “, valitti CFE-CGC: n presidentti François Hommerilia. “Mutta mitä pääosakas (valtio) tekee lopettaakseen tämän sosiaalisen helvetin? “, hän lisäsi.

Kyynelkaasu

Roissyssä AFP: lle lähetettyjen amatöörivideoiden mukaan poliisi käytti kyynelkaasua torjuakseen mielenosoittajia, jotka kävivät lentokentälle johtavilla teillä. Groupe ADP: n johto kertoi AFP: lle keskipäivän aikaan siitä“Tilannepäivityskokous” oli “Tarjotaan tänään klo 15” ammattiliitoille. Maanantai-aamuksi suunniteltu neuvottelukokous pidetään yllä, johto kertoi.

Lue myös Useat sadat Aéroports de Paris -yrityksen työntekijät osoittavat palkkojen leikkaamista koskevaa hanketta

Lakkoilijat vaativat peruuttamaan työsopimusten mukauttamista koskevan suunnitelman (PACT), jossa määrätään palkkioiden alentamisesta tai poistamisesta. Kieltäytymisen yhteydessä työntekijät voivat irtisanoutua osana työsuojelusuunnitelmaa.

Groupe ADP: n kolme edustajayhdistystä ovat jättäneet lakoilmoitukset perjantaiksi ja lauantaina. “Tunnussana on aina PACT-projektin vetäytyminen”, Herra Garssine sanoi torstai-iltana ammattiliittojen ja johdon tapaamisen jälkeen. Tämä kokous oli päättynyt ilman “Ei edistystä”Frédéric Lecocqin mukaan CGT-ammattiliitto.

Lue haastattelu Groupe ADP: n toimitusjohtajan Augustin de Romanetin kanssa “Kaikki ei käynnisty uudelleen kuten ennen”

Maailma AFP: n kanssaVilkaisu tähän