August 2, 2021

Elintarviketeollisuudessa taistelu merkinnöistä on edelleen kiivasta

Helmikuun puolivälissä petosten tukahduttaminen laskeutui Pariisin Yukan tiloihin. Start-up, jolle olemme velkaa mobiilisovelluksen, jossa huomioidaan teollisuustuotteiden ravitsemuksellinen laatu, tietää sen: sen arviot, joita 15 miljoonaa ranskalaista, mukaan lukien 6 miljoonaa säännöllistä käyttäjää, ovat arvostaneet, eivät aina ole yritysten mieleen. elintarvike. Porkkana, Yukan tunnus, jää joskus kurkkuun.

“Kilpailun, kuluttaja-asioiden ja petostentorjunnan pääosaston suorittama tutkimus [DGCCRF] näyttää olevan käynnistetty tiettyjen valmistajien puuttuessa asiaan. Mutta emme tiedä mitkä ”, sanoo startupin perustaja Julie Chapon. Hän lisää: ”Ohjaimet kävivät läpi kaiken, he etsivät porsaanreikää. “ Tietojemme mukaan Yuka ei ollut yksin nähtävyyksissä. DGCCRF on käynnistänyt verkot muille organisaatioille, jotka ovat myös luoneet mobiilisovelluksia, jotka tulkitsevat elintarvikkeiden ravintoprofiilia, luokitusten luotettavuuden vahvistamiseksi, kuten kuluttajayhdistyksen vuoden 2020 lopussa käynnistämä sovellus QuelProduit. UFC-Mitä valita.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Tämä eurooppalainen Nutri-pisteet, jota eturyhmät eivät halua”

Jakso, joka kuvaa vaikeaa taistelua verhon nostamiseksi elintarviketeollisuuden keittiöistä, innokkaasti pitämään liikesalaisuuksiaan. Tässä pitkään jatkuneessa saippuaoopperassa julkistettiin toinen käänne: Yukan ja lihateollisuuden välinen taistelu tuomioistuinten edessä. Aloittava yritys on itse asiassa saanut kolminkertaisen tykistön, jonka toisaalta Ranskan teollisten teurastaja-ateriapalveluyritysten liitto (FICT) ja kaksi ammattiliiton varapuheenjohtajaan kuuluvaa yritystä Antoine d ‘Toisaalta Espous.

“Halventamisen teot”

Konfliktin ydin: nitriittilisäaineiden esiintyminen kinkkuissa ja muissa makkaroissa. Lisäaineet, jotka ovat kiistanalaisia ​​oletetun terveysvaikutuksensa vuoksi, mutta valmistajat arvostavat niitä kylmän lihan aiheuttamaan ruusuiseen kosketukseen ja käyttöpäivämäärien pidentämiseen. Ensimmäisessä oikeusasteessa FICT sai toukokuun lopussa Pariisin kauppatuomioistuimelta Yukan tuomion poistaa hakemuksessa jokaisen leikkituotteen välinen yhteys ja riskit esittelevä Maailman terveysjärjestön lausunto. jalostetun lihan syöpää aiheuttavat aineet, johon on liitetty käynnistysyrityksen, Foodwatchin ja syövän vastaisen liiton yhdessä käynnistämä vetoomus, jossa vaaditaan nitriittilisäaineiden kieltämistä. Tuomioistuin määräsi hänelle myös 20 000 euron sakon “halventamisesta”. Espousin yritykset vaativat puolestaan ​​yli miljoona euroa vahingonkorvauksia.

Sinulla on 72,33% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Saat lisätietoja