August 1, 2021

EY: n työntekijät tuomitsevat “ennennäkemättömän hyökkäyksen heidän oikeuksiinsa

Kiertue ensin La Défensessä, 231 metriä, Ranskan korkein pilvenpiirtäjä. Siellä, lasijulkisivulla, kirjaimet “EY” Ernst & Youngille, joka on yksi “suurista neljästä”, näistä suurista globaaleista tilintarkastusyrityksistä. Alla on joukko työntekijöitä, jotka tänä torstaina 8. heinäkuuta jakavat esitteitä yritykselle tulleille.

”EY: n työolot kiristyvät! “ toistaa CFTC: n edustaja Alexandre Picaud ojentaen kaksipuolista painosta otsikolla: “Kieltäydy luovuttamasta 48 viikkotuntia EY: ssä!” ” Flash-QR-koodi johtaa online-vetoomukseen irtisanomisesta “Ennennäkemätön hyökkäys” työntekijöiden oikeudet.

Koska 1On Heinäkuussa uusi sopimus tuli voimaan EY & Associésissä. Yhtiön enemmistöyhdistyksen CFE-CGC: n edustajat ratifioivat sen. Ei niitä CGT: n jäseniä, jotka CFTC: n ja UNSA: n kanssa loivat tänä talven ammattiliiton, tuomitsemaan liiallisen työajan.

Lue myös: Iso neljä: kapinan tuuli EY & Associésissä

Sopimuksessa ei ole viittausta riippumattomien johtajien työaikarajaan, joka on enintään 48 tuntia viikossa, mikä kuitenkin pidetään kirjanpitäjien ja lakisääteisten tilintarkastajien työehtosopimuksessa. tilit. “Siksi he ovat päättäneet poiketa sivuliikkeestä yrityssopimuksella, joka maksaa työntekijöille vähemmän, mikä on valitettavasti sallittua Macronin asetusten jälkeen” kertoo CGT-ammattiliiton edustaja Marc Verret. Meille 48 tunnin maininnan katoaminen aiheuttaa todellisen riskin työntekijöiden terveydelle ja turvallisuudelle. “

Lisääntyneet terveysriskit

Kansallisen terveys- ja lääketieteellisen tutkimuksen instituutin (Inserm) vuonna 2019 julkaisema tutkimus paljasti, että altistuminen pitkittyneelle työajalle – vähintään kymmenen tuntia päivässä viisikymmentä päivää vuodessa – korreloi voimakkaasti aivohalvauksen ja lisääntyneen kardiovaskulaarisen riskin kanssa. tauti.

Lue myös Yli 55 tuntia viikossa työskentely lisää kuoleman riskiä

Tässä yrityksessä, jossa olemme tottuneet huipulle työssä, kun on tullut aika asiakastilien varmentamiseen, sopimus asettaa edelleen joitain rajoituksia. Ensinnäkin päivittäinen amplitudi, joka on rajoitettu kolmetoista tuntiin, jotta kunnioitettaisiin työlainsäädännössä säädettyä kahden työpäivän välistä 11 tuntia lepoaikaa.

Sitten hälytysrajat. Jos suunnitteluohjelmisto osoittaa, että työntekijä on työskennellyt yli viidenkymmenen tunnin viikoilla useita kertoja kuukaudessa, niin “Se on valppaana”, osoittaa sopimuksen. Jos se ylittää vähintään kaksi kertaa viisikymmentäkahdeksan tuntia viikossa, niin “Talenttiimi” – henkilöstöhallinnon työntekijä – ottaa yhteyttä häneen etsimään ratkaisuja. Jos kuukausittainen keskimääräinen tuntimäärä ylittää viisikymmentäkahdeksan tuntia, vähintään kahden viikon kuluttua, tämä laukaisee a «Kohta» työntekijän ja henkilöstöpäällikön välillä “Työmäärästä ja hänen terveydentilastaan” varten “Tunnista suunnittelu- ja organisaatioratkaisut”.

Sinulla on jäljellä 37,75% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisää vinkkejä täältä