August 1, 2021

Luomuviljely tuottaa edelleen kutsumuksia

Luomuviljelyn valot pysyvät vihreinä. Vuonna 2020 keskellä Covid-19-pandemiaa 50000 luomutilan kynnys ylitettiin suurimmaksi osaksi 53 483: een. Se on 13%: n seuraajamäärien kasvu yhdessä vuodessa, perjantaina 9. heinäkuuta julkaistujen lukujen mukaan Agence bio (ranskalainen luomuviljelyn kehittämisen ja edistämisen virasto). Ne edustavat nyt 12% kaikista ranskalaisista tiloista.

Luomutoimisto tunnistaa tarkemmin 7800 uutta maatilaa, jotka ovat saaneet sertifiointielinten käsistä vihreällä taustalla olevan valkoisen arkin merkinnän vuonna 2020. Samanaikaisesti 1800 luomutilaa on heittänyt pyyhkeeseen. Olivatpa he päättäneet palata perinteiseen maatalouteen vai ovatko maanviljelijät päättäneet puhtaasti ja yksinkertaisesti lopettaa toimintansa. Toisin sanoen nettosaldo on 6000. Ja muuntokurssi ei näytä osoittavan merkkejä heikkoudesta. Vuoden 2021 viiden ensimmäisen kuukauden aikana uusien orgaanisten sitoumusten määrä ylitti 4640.

Vahvat vaarat

”Olemme melko tyytyväisiä. Siellä oli vähän musiikkia, joka herätti orgaanisen kylmän snapin, mutta emme näe sitä kuvioissa, reagoi orgaanisen viraston johtaja Laure Verdeau. ”Lisäksi hän korostaa, jatkamme kävelyä hyvin molemmilla jaloillamme. Ylläpidämme tasapainoa tuotannon ja kulutuksen välillä. “ Itse asiassa kotitalouksien luomuruokien ostot kotona ja ravintoloissa olivat 13,2 miljardia euroa vuonna 2020, mikä on 10,4 prosentin lisäys.

Koronaviruskriisi vaatii kuitenkin globaalin hahmon, joka kätkee voimakkaat vaarat. Ravintoloiden ja ruokaloiden sulkeminen, etätyön käyttö on ravistellut syvästi ranskalaisten tapoja. Ei ole yllättävää, että ravintoloiden luonnonmukainen kulutus laski 21%: sta 505 miljoonaan euroon. Päinvastoin, ostokset supermarketeissa, lähikaupoissa tai suoraan maatilalla lisääntyivät 12,2%, yhteensä 12,67 miljardia euroa. On huomattava, että tässä pandemian yhteydessä myynti oli hieman epäedullisempaa supermarketeille, vaikka ne vaativatkin edelleen yli puolet kakusta.

Jos viinit lisäävät vientiä, ne eivät riitä tasapainottamaan orgaanisen kaupan saldoa, negatiivinen, lähes 2 miljardia euroa

Jos luonnonmukaisen tuotannon kasvu on sopusoinnussa kulutuksen kanssa, tuonnin osuus pysyy loogisesti melkein vakaana, 33,5 prosentissa. Mutta sen arvo kasvaa 2,85 miljardiin euroon. ”Eksoottiset tuotteet, hedelmät, tee, kahvi, suklaa… edustavat 13% kokonaismäärästä. Loppuosa koostuu hedelmistä, vihanneksista, viljoista Ranskan aloilta, joilla on edelleen alijäämää “, kertoo Meurthe-et-Mosellen viljelijä Philippe Henry, orgaanisen lääkeviraston puheenjohtaja. Jos viinit lisäävät vientiä, ne eivät riitä tasapainottamaan orgaanisen kaupan saldoa, negatiivinen, lähes 2 miljardia euroa.

Sinulla on jäljellä 50,53% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lähteeni