August 2, 2021

Olivier Dussopt, ministeri, joka “laskee rahat”

Silloinkin, kun olet budjettiministeri, sattuu huomaamaan epäilyttäviä säästötoimenpiteitä. Tämä upouusi olohuone esimerkiksi Tournon-sur-Rhônen (Ardèche) osavaltion prefektuurissa, jossa oli valtavat verhot ja Empire-parkettilattia, talon työntekijät maalasivat ja kunnostivat sen kokonaan säästääkseen rahaa. julkinen.

“Kehykset siellä, ne maksavat 15 euroa / kpl”, kertoo aliprefekti Bernard Roudil, ei hiukan ylpeä näyttämällä seinälle ripustettuja kolmea pientä maalausta Olivier Dussoptille, julkisesta tilistä vastaavalle ministerille ja entisille paikallisille vaaleille, jotka kulkevat alkuperämaidensa läpi, perjantaina 2. heinäkuuta . Jälkimmäinen on ihailtava, hän, joka näkee toimistossaan kaikki hallituksen kollegansa, jotka vaativat miljardeja euroja julkisia varoja tällä budjettikaudella, kukin salaa toivoen lopettavan viisivuotiskauden fanfarilla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Talousarvio 2022: vaikea irtautuminen kustannuksista riippumatta

Mutta täällä kuten Bercyssä, laskemme rahat. Portti ja rakennuksen sisäänkäynti on juuri uusittu yhteensä 150 000 eurolla prefektuurin lainojen ansiosta. Yksityiskohtaiset tiedot apuprefektistä, joka haluaa olla taloudellinen, mutta tekee kuitenkin 30000 virheen. euroa – Olivier Dussopt tietää numerot. ”Varojen saaminen vaati suostuttelua, kertoo vanhemmalle virkamiehelle näytettäessä paikkoja. Ihmiset ajattelevat yhä, että ala-prefektuurissa vastaanotamme yhä vähemmän ihmisiä. Itse asiassa se on keskeistä todellisen monipalvelupisteiden saamiseksi. “

Tällä Pohjois-Ardèchen teollisuusalueella, jota edelleen leimaa “keltaisten liivien” liike ja jossa alle tusina yritystä on saanut varoja elvytyssuunnitelmasta, maankäytön suunnittelu on edelleen tärkeä poliittinen kysymys. . “180 000 euroa on paljon, mutta se on hyvin käytetty rahaa, se on hyödyllistä rahaa veronmaksajille”, vakuuttaa Olivier Dussopt. Julkisen talouden ministerin takana paikallinen valittu edustaja ei ole koskaan kaukana. Vai onko päinvastoin? Se, joka ylpeilee olevansa neljäs ardéchois, joka on tullut V: n hallitukseene Tasavalta esittää luettelon siitä, mitä valtio on tehnyt osastolleen: nämä 700 miljoonaa euroa hyvityksiä osana Covid-19: n aiheuttaman kriisin elvytyssuunnitelmaa ja hätätoimenpiteitä, mutta myös nämä neljäkymmentä pariisilaista veroviranomaista, jotka pian liittyä Tournonin kunnostettuun verokeskukseen osana verohallintoverkon uudelleenjärjestelyä…

Sinulla on 47,44% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauttamalla heidän selityksensä