July 31, 2021

Ranskalaiset autovalmistajat asettivat turbon sähkökäyttöiseen

Niille, jotka ottavat askeleen taaksepäin, järjestys on silmiinpistävä. Kahden viikon aikana puoli tusinaa suurta ilmoitusta ranskalaisen autoteollisuuden sähköistämisestä on seurannut toisiaan: “paristojen” gigatehtaan “luominen Douaihin (pohjoinen), kun Emmanuel Macron on arvostettu sponsori; ranskalaisten rakentajien strategiset suunnitelmat; terminaalilaitosten muuntaminen (Renaultin ElectriCity Hauts-de-Francessa, Stellantiksen tehdas Ellesmere Portissa Luoteis-Englannissa); Akun uuden pelaajan Verkorin kaste… Ranskan teollisuus on päättänyt lyödä sijoittuakseen suuren kilpailun sähköautoon johtavaan joukkoon. Ja se näkyy.

Viimeinen jakso on ilmoitus Ranskan, Italian ja Amerikan välisen Stellantiksen sähköistysstrategiasta PSA-Fiat Chrysler (FCA) -fuusion seurauksena. Sen toimitusjohtaja Carlos Tavares esitteli torstaina 8. heinäkuuta 30 miljardin euron investointisuunnitelman seuraavien viiden vuoden aikana. Neljäntoista Stellantis-tuotemerkin (mukaan lukien Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Alfa Romeo jne.) Sähköajoneuvoja valmistetaan neljällä teollisuusalustalla, ja ne jakavat kolmen tyyppisiä moottoreita. Tarpeeksi voimakkaiden synergioiden luomiseen.

Jotkut tuotemerkit ovat nopeammin kuin toiset, jotka ovat tuomittuja siirtymään täysin sähkökäyttöisiksi: Abarth vuonna 2024, Opel vuonna 2028, valmistaja kohdisti 70 prosenttiin Euroopassa vuonna 2030 myydyistä sähköautoista (40% Yhdysvalloissa). Viisi erittäin suurta akkutehdasta tukee tätä strategiaa: Ranskassa Douvrinissa (Pas-de-Calais), mutta myös Saksassa (Kaiserslautern), Italiassa (Tremoli) ja kaksi muuta Pohjois-Amerikassa. Stellantisin ja Totalin yhteisyritys, Automotive Cells Company (ACC), johtaa tätä toimitusta. Valmistajan odotetaan saavuttavan 260 gigawattituntien (GWh) kokonaiskapasiteetti vuonna 2030.

Synergiat

Renault puolestaan ​​ilmoitti 30. kesäkuuta sähköistysstrategiastaan, 10 miljardin euron suunnitelmasta viiden vuoden aikana, ja sen kunnianhimoinen tavoite: myydä kymmenessä vuodessa 90% puhtaasti sähköautoista. Timanttivalmistaja luottaa valikoimaansa kuuluviin historiallisiin klassikoihin (Mégane, R5, 4L), jotka on tarkasteltu sähköversiossa. Teollisuuden puolella Douaissa valmistetut Nissanin ja Mitsubishin, uuden 5% halvemman sähkömoottorin ja kiinalaisen Envisionin (myös Nissanin toimittajan) edulliset akut mahdollistavat tulevaisuuden kustannussynergiat tulevaisuuden kannalta. R5 sähköinen. 33% halvempi tuottaa kuin nykyinen Zoe.

Sinulla on 56,64% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

oma sivusto