July 31, 2021

Urssafin “esimerkillinen panoksen päätös”

Jopa neljä vuotta vankilassa ja 500 000 euron sakko. Marseillen tuomioistuin on osoittanut päättäväisyyttä tehdessään torstaina 8. heinäkuuta päätöksen Terra Fecundis -tapauksessa, Espanjan vuokratyönantajayrityksessä, jota syytetään Ranskassa tehdystä suurimmasta petoksesta lähetetyissä töissä. Yhdeksän syytetyn joukossa juuri tätä yritystä, jonka nimi on hiljattain nimetty ”Work for All”, ja kolmea sen johtajaa rangaistiin ankarimmin. Muille asianosaisille – kuljetusyritykselle Terra Busille ja neljälle avustajalle – annettiin lievempi rangaistus: 200 000 euron sakko ensimmäisessä tapauksessa, yhden vuoden tai kahden vuoden vankeusrangaistus luonnollisille henkilöille (lukuun ottamatta sakkoja, jotka vaihtelivat 5000 ja 40 000 euron välillä) .

Kuudes korjauskamari tutki Terra Fecundiksen käytäntöjä vuosina 2012–2015 tietäen, että ne jatkuvat tänäänkin, työministeriön hajautettujen yksiköiden mukaan. Kyseisenä ajanjaksona espanjalainen yritys tarjosi alueellemme sijoittautuneiden maanviljelijöiden käyttöön vuosittain 5000–6700 työntekijää, pääasiassa Ecuadorin kansalaisia. Vastuussa hedelmien ja vihannesten keräämisestä – erityisesti Bouches-du-Rhône-osastolla – tätä työvoimaa ei ilmoitettu säännöissä ja sen oikeuksia rikottiin syyttäjän mielessä: tuntia ylittämättömiä tunteja, lyhennettyjä lepoaikoja, enimmäistyöaikaa tuntia poljettu…

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Terra Fecundis -tutkimus: se oli ”germainen” maatiloilla ”

Viisi päivää toukokuun lopussa pidetyn oikeudenkäynnin aikana syyttäjä Xavier Leonetti huomautti, että se oli “Epätyypillinen tiedosto” joissa lähettämistä koskevaa eurooppalaista lainsäädäntöä on käytetty väärin. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden lähettää henkilöstöä ulkomaille, samalla kun sosiaaliturvamaksut maksetaan sijoittautumisvaltiossa. Yhdellä ehdolla: “viety” työntekijä ei saa työskennellä liian kauan vastaanottavassa maassa. Velvollisuus, josta Terra Fecundiksen johto vapautettiin: se työllisti työntekijöitään kuukausia Ranskassa rekisteröimättä heitä Urssafiin, samalla kun se maksoi maksunsa Espanjassa, jossa he ovat alhaisemmat. Ero, jonka ansiosta se on voinut periä kilpailun hintoja alempia hintoja.

Yli 100 miljoonan euron menetetyt tulot

Sinulla on 56,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

paras sivusto