August 2, 2021

elpyminen tapahtuu Ranskassa odotettua nopeammin

Vuoden alusta lähtien lämmittimiä valmistava Auerin tehdas Feuquières-en-Vimeussa Sommessa on laajentanut toimintaansa. Noin viisitoista vuotta sitten Serbiaan lähteneet termodynaamisten vedenlämmittimien varustamiseen tarkoitettujen emaloitujen terässäiliöiden valmistus on siirretty tälle 12 000 neliömetrin teollisuusalueelle, mikä on mahdollistanut kymmenkunnan muun työntekijän palkkaamisen. 150 työntekijää.

Varmasti tämä uudelleensijoittaminen ei olisi ollut mahdollista ilman alueiden teollisten investointien kiihdytysrahaston 800 000 euron tukea yhteensä 2 miljoonan euron investoinneina. Mutta talous on myös vilkasta: lämpöpumput, kattilat, vedenlämmittimet ja muut patterit “Ovat nykypäivän kysynnän ja energiansiirtymän mukaisia: Ranskassa on vaihdettava kuusi miljoonaa öljykattilaa”, täsmentää Auerin toimitusjohtaja Philippe Dénécé.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskassa elpyminen pitää lupauksensa, kasvuennuste tarkistettiin ylöspäin

18 kuukautta Covid-19: n saapumisesta Ranskaan ja sitä seuranneesta taloudellisesta taantumasta aktiivisuus on melko odotettua parempi useimmilla aloilla. Keskiviikkona 7. heinäkuuta julkaistujen Banque de Francen taloudellisten indikaattoreiden mukaan toiminta on laskenut vain 2 prosenttia verrattuna kriisiä edeltäneeseen tasoon odotetun 3 prosentin laskun sijaan.

Ja toisin kuin Cassandra ilmoitti, työllisyys ei romahtanut. Se olisi jopa päinvastoin. Trendeo-yrityksen tietojen mukaan huhti-kesäkuussa Ranskan talous loi 41 000 työpaikkaa, mikä on 15% enemmän kuin vuoden 2009 jälkeen havaittu neljännesvuosittainen keskiarvo, eli noin 35 000 työpaikkaa. Toisella vuosineljänneksellä talous kuitenkin tuhosi myös 7000 työpaikkaa. Siksi nettotaseemme on 34 000 työpaikkaa, jotka on luotu vuosineljänneksen aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Työmarkkinat ovat selviytyneet kriisistä hyvin

Irtisanomisia hillitsivät siten voimakkaasti terveyden kriisin aikana toteutetut hätätoimenpiteet (osittainen työttömyys, valtion takaama laina, maksujen lykkääminen, pitkäaikainen osittainen toiminta jne.), Jotta he voisivat vakiintua alimmalle tasolleen vuodesta 2009.

Teollisuuden työllisyys on nousemassa hitaasti ylös

Samanaikaisesti maksukyvyttömyydet ovat edelleen alhaisemmalla tasolla kuin vuonna 2019, ja oikeustoimien uhkaamien työpaikkojen määrä on pudonnut alle 20 000 kynnyksen – kaksi kertaa vähemmän kuin vuoden 2020 toisella neljänneksellä, keskiviikkona 7. heinäkuuta julkaistujen tietojen mukaan Altares-yritys. “Odotimme kriisin aikana maton alle asetetun pölyn ilmestyvän uudelleen”, purkaa salauksen Trendeo-yrityksen luoja ja johtaja David Cousquer. “Mutta paitsi autoteollisuudelle, jolla menee huonosti, emme paheksu suuronnettomuuksia. Suuria yrityksiä tukee melko runsas luottotaso, ja ennen kaikkea kysyntää on, tilauskannat täyttyvät. “

Sinulla on jäljellä 64,78% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

arvostelu