August 4, 2021

palaneen tehtaan omistaja pidätettiin murhasta

Bangladeshin ruokatehtaan omistaja, jonka perjantaina (9. heinäkuuta) tapahtuneessa tulipalossa surmattiin 52 ihmistä, pidätettiin lauantaina murhasta, poliisin mukaan tuli selväksi, että tehdas työllisti myös 11-vuotiaita lapsia. Hashem Food and Beverage -yrityksen omistajan lisäksi pidätettiin seitsemän muuta ihmistä, mukaan lukien neljä hänen poikaansa, yli 24 tuntia kestäneen tulipalon jälkeen, ja myös noin 30 ihmistä loukkaantui, poliisi kertoi.

Lue myös Bangladeshissa yli viisikymmentä kuollutta massiivisessa tehdaspalossa

Erillinen tutkimus lasten työstä tässä tehtaassa Rupganjissa, Dhakan lähellä sijaitsevassa teollisuuskaupungissa, joka tuotti muun muassa makeisia, nuudeleita ja hedelmämehuja, hän lisäsi. Paikallisen poliisipäällikön Jayedul Alamin mukaan sisäänkäynti tehtaalle oli lukittu tulipalon aikaan, ja monia turvallisuusmääräysten kohtia ei noudatettu. “Se on tarkoituksellista murhaa”, hän ilmoitti AFP: lle.

Palomiehet ovat viimeistelemässä laitoksen sisällä tapahtunutta paloa, joka 9. heinäkuuta 2021 tappoi 52 ihmistä.

Lapset työskentelivät tehtaalla

Pelastuspalvelut löysivät kolmannesta kerroksesta 48 ruumista, joiden pääportaikon ovi oli lukittu palomiehen edustajan mukaan. Rakennukseen varastoitiin myös helposti syttyviä kemikaaleja ja muoveja.

Työministeri Monnujan Sufian kertoi myös, että lasten työllistäminen tehtaalla oli aloitettu, ja kertoi AFP: lle, että hän puhui sairaalassa oleville kahdelle vanhukselle. 14-vuotias ja naiselle, jonka tehtaalla työskennellyt 11-vuotias lapsi oli kadonnut.

Bangladesh oli luvannut uudistaa työoloja tehtaissa Rana Plazan katastrofin jälkeen vuonna 2013, jolloin yhdeksän kerroksen tontti romahti ja tappoi yli 1100 ihmistä. Tulipalot ja muut kuolemaan johtaneet onnettomuudet eivät kuitenkaan loppuneet. Helmikuussa 2019 70 ihmistä kuoli tulipalossa, joka aiheutui laittomasti huoneistoihin varastoiduista kemikaaleista.

Lue myös Rana Plaza, teollisuuden kuolema

Maailma AFP: n kanssa

Tarkista, että